U bent hier

9e editie Hestival – free festival

Heist op den Berg
14.08.2013 - 22.15u
Door: Hans Van Donderen

Op zaterdag 24 augustus zal de 9e editie van Hestival doorgaan op het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg. Met als hoofdact The Scabs mikken zij wederom op 10.000 bezoekers. Aftrappen doen zij met de kinderact Kapitein Winokio. De acts worden aan elkaar gepraat door Steven Goegebeur.

Toegankelijkheid op Hestival

Hestival zet zich dit jaar weer extra in rondom het thema toegankelijkheid. Hiervoor zijn er een reeks van initiatieven opgezet in samenwerking met enkele plaatselijke partners zoals de Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (GAPH).

CM-podium

Op het festivalterrein bevindt zich een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers of personen met beperkte mobiliteit de optredens goed kunnen volgen. Opdat elke rolstoelgebruiker hiervan gebruik kan maken, mag er slechts één begeleiderper persoon mee op dit verhoogd platform. De medewerkers van CM zullen zorgen voor een vlotte service op dit verhoogd podium. Festivalbezoekers die wensen gebruik te maken van deze voorzieningen of hierover een vraag hebben, kunnen een e-mail sturen naar info@hestival.be. Vermeld in het onderwerp ‘toegankelijkheid Hestival’, voor een vlotte verwerking van de aanvraag. Een plaatsje reserveren op het CM-podium kan tot en met woensdag 21 augustus via e-mail. Vanaf woensdag 21 augustus kunt u wel nog reserveren via CC Zwaneberg op het nummer 015 25 07 70. Dit kan op woensdag van 10 uur tot 17 uur, op donderdag van 13 uur tot 17 uur en op vrijdag van 10 uur tot 16 uur.

Ringleiding

 

Dankzij hoorcentrum Aerts wordt er op het achterste gedeelte van het terrein een ringleiding voorzien. Slechthorenden, die over een hoorapparaat beschikken, kunnen zo samen met hun vrienden genieten van hun favoriete band. Door het hoorapparaat op de T-stand te zetten, hoor je het geluid in een pure, onvervormde vorm en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld.

Gratis oordopjes

 

Als festivalorganisatie zijn wij ons bewust van de permanente gehoorschade die te luide muziek kan veroorzaken. Samen met hoorcentrum Aerts deelt Hestival gratis oordopjes uit. De oordopjes zijn te verkrijgen in een vrouwelijk en mannelijk exemplaar. Festivalgangers kunnen hiervoor terecht aan de drank-, recyclage- en bonnetjesstanden. Aan het CM-podium kunnen de allerkleinsten een aangepaste versie van de oordopjes verkrijgen.

Recyclagestand

Hestival zal dit jaar haar festivalbezoekers aanzetten om mee te recycleren. Net zoals vorig jaar ontvang je een leuk gadget, indien je 40 bekertjes of petflessen inlevert bij onze recyclagestand. Nieuw dit jaar is dat we op het festivalterrein drie verschillende afvalcontainers zullen plaatsen (PMD, plastiek bekers en restafval). Hiermee willen we onze festivalgangers aanzetten om lege petflessen, bekertjes en ander afval in de correcte container te gooien. Afbeeldingen zullen hen helpen om het afval juist te sorteren.

Wist je trouwens dat we vanaf dit jaar alle dopjes van de petflessen apart houden en hiermee bijdragen tot de opleiding van geleidehonden? Met deze actie wilt Hestival graag Heist Toegankelijk steunen die eind september de actie Heist Dopt lanceert. Dit is een grootschalige inzamelactie voor dopjes die kadert in de officiële Dopjesactie van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren. Hestival wilt alvast voor een extra boost zorgen door alle dopjes tijdens het festival apart te houden voor deze actie.

(meer info via www.geleidehond.be en www.dopjesactie.be)

Wedstrijd – Ga op de foto met de line-up van Hestival

Hestival heeft een leuke affiche met karikaturen van onze line-up geplaatst in de inkomhal van het Cultuurcentrum Zwaneberg. Neem een leuke foto met onze line-up, stuur die door naar wedstrijd@hestival.be en maak kans op een duoticket Deluxe Delight. De wedstrijd duurt nog tot en met zondag 18 augustus.

Op Hestival 2013 ben je al VIP voor €15 !!

Hestival zorgt zoals de voorbije jaren weer voor een luxueus VIP arrangement, oftewel DELUXE Hestival. Dit professionele event ontvangt u in stijl. U geniet van een uitgebreid warm en koud buffet, gevolgd door een onbeperkt dessertenpallet. Dit alles in een aangenaam kader waardoor DELUXE Hestival het ideale netwerkevent is waar u ondernemers uit de ruime regio rond Heist-op-den-Berg kan ontmoeten, of uw medewerkers of klanten eens origineel kan verwennen. Voor € 75 euro bent u onze Deluxe gast.

Supervoordelig en exclusief dit jaar is ons DELUXE DELIGHT concept: Supervoordelig, want u kan al genieten van DELUXE DELIGHT voor amper € 15. Exclusief, want er zijn slechts 100 DELUXE DELIGHT tickets beschikbaar! Dit ticket omvat een ontvangst in onze DELUXE backstage, 2 dranktickets incluis, gratis en verzorgd sanitair en top of the bill: toegang tot het DELUXE buitenterras met privébar en superieur zicht op het podium.

Programma 13.30u

opening deuren (gratis inkom)

14.30-15.30u

Kapitein Winokio

16.00-16.50u

Protection Patrol Pinkerton

17.20-18.10u

The Devilles

18.40-19.30u

Coely

20.00u-21.00u

The Hickey Underworld

21.30-23.00

The Scabs

23.30u-00.45u

A Brand

00.45u-1.55u

Lazy Jay

 

imageMeer nieuws

De Bleeker: 'Regels voor influencers moeten efficiënt, duidelijk en werkbaar zijn'

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland 08.08.2022 - 19.16u

Afvalbrandje in container van eethuis Star Kebab

Afvalbrandje in container van eethuis Star Kebab
Herentals | Neteland 08.08.2022 - 19.01u

Dakbrandje bij pharmabedrijf Johnson & Johnson Olen

Neteland | Olen 08.08.2022 - 15.44u

Fietsapp Owlee gaat Decathlonfietsen registreren en sneller helpen identificeren na diefstal

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 08.08.2022 - 15.10u

Gratis festival TZOMERT Tielen op 20/8

Gratis festival TZOMERT Tielen op 20/8
Kasterlee | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.08.2022 - 13.55u

Minister Peeters grijpt in om wachtrijen bij autokeuring tot minimum te beperken

Geel | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 08.08.2022 - 12.36u

Politie kijkt tevreden terug op Reggae Geel

Politie kijkt tevreden terug op Reggae Geel
Geel | Internationaal | Kempen regio | Nationaal 08.08.2022 - 10.31u

Agentschap voor Natuur en Bos: "Bestrijding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd"

 Agentschap voor Natuur en Bos: "Bestrijding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd"
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 08.08.2022 - 01.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto