U bent hier

Aangepaste parkeertarieven en -zones in Mol centrum vanaf 1 februari 2022

Mol
21.12.2021 - 11.04u
Door: Herman Gezelle

Na een eerder uitstel door de coronacrisis besliste de gemeenteraad op maandag 20 december dat de aangepaste parkeertarieven en –zones in het Centrum ingevoerd worden op 1 februari 2022.

Aanvankelijk waren deze aanpassingen voorzien voor juni 2020. Ook na de besliste tariefaanpassingen blijft Mol tot de goedkoopste parkeergemeentes behoren in vergelijking met gelijkaardige handelscentra.

Elke auto in het Centrum overal, gratis én onbeperkt in tijdsduur laten parkeren, is onrealistisch. Op die manier vindt geen enkele shopper nog een plaatsje, want elke parkeerplaats in het Centrum wordt dan langdurig ingenomen door centrumbewoners en werknemers.

Parkeervisie

De parkeerreglementering die we op 1 februari 2022 invoeren, vertrekt vanuit de heldere visie 'Elke auto op de juiste plaats...'. Gratis randparkings nabij het Centrum, betalend parkeren in het Centrum en blauwe schijf in woonstraten vormen de drie pijlers van een evenwichtig parkeerbeleid.

- Wie voor lange tijd een parkeerplaats zoekt, parkeert aan de rand. Gratis!

- Wie kort, enkele uurtjes tot een halve dag wilt parkeren, is meer dan welkom op de centrale winkelas of op onze centrumparkings. Om voldoende rotatie van de beschikbare parkeerplaatsen te verzekeren, geldt betalend parkeren en een maximale tijdsduur voor deze centraal gelegen parkeerplaatsen. Binnen deze verschillende betalende parkeermogelijkheden, komt er een extra tariefdifferentiatie. Zo vind je snel een parkeerplaats zonder veel rondjes te moeten rijden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto