U bent hier

Aangepaste planning voor werken aan Turnhoutse ring (R13)

Kempen regio | Neteland
11.09.2018 - 16.30u
Door: Mark Jaspers

Vanaf woensdagnacht 12 september zou het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Parklaan (R13) in beide richtingen vernieuwen tussen de kruispunten met de Steenweg op Zevendonk (N19) en de Steenweg op Turnhout (N18).

Deze werken zullen nog steeds plaatsvinden, maar enkel op het deel van de buitenring. De vernieuwing van de binnenring in deze zone wordt uitgesteld. In plaats daarvan wordt er vanaf donderdagnacht 13 september ook gewerkt op de buitenring van de Noord-Brabantlaan tussen de kruispunten met de Steenweg op Oosthoven (N12) en de Kastelein (N119). Beide werken worden 's nachts uitgevoerd om de hinder te beperken. Overdag is er geen hinder.

Werken op Parklaan en Noord-Brabantlaan

Volgens de oorspronkelijke planning zou AWV vanaf woensdagnacht het wegdek van de Parklaan in beide richtingen vernieuwen tussen de kruispunten met de N19 en de N18. Testboringen op de binnenring van de Parklaan hebben echter uitgewezen dat het wegdek hier grondiger (meer in de diepte) vernieuwd moet worden dan voorzien.

Dit houdt in dat de werken op de binnenring niet gecombineerd kunnen worden met de huidige voorziene vernieuwingswerken. De vernieuwing van de binnenring in deze zone wordt daarom uitgesteld. De werken aan de buitenring van de Parklaan gaan wel door zoals gepland.

In plaats van de binnenring van de Parklaan zal AWV vanaf donderdagnacht een ander stuk van de Turnhoutse ring vernieuwen, meer bepaald de buitenring van de Noord-Brabantlaan tussen de kruispunten met de Steenweg op Oosthoven (N12) en de Kastelein (N119).

Nachtwerk voor minder hinder

Op beide locaties wordt er enkel 's avonds en 's nachts gewerkt (20u30-6u) om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden. De werken zullen telkens ongeveer 8 nachten in beslag nemen.

Tijdens de werken blijft er altijd verkeer in beide richtingen mogelijk. Overdag is er geen hinder en blijven er steeds twee rijstroken beschikbaar in elke richting. De pechstrook/parkeerstrook wordt wel afgesloten. 's Avonds en 's nachts beschikt het verkeer op de buitenring over één rijstrook. Voor fietsers is er tijdens de werken geen hinder, de fietspaden blijven steeds open.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. Via de website www.wegenenverkeer.be/turnhout houdt het agentschap iedereen op de hoogte van de laatste stand van zaken van de werken. Geïnteresseerden kunnen zich hier ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto