Sunparks Kempense Meren en Toerisme Mol en Provincie Antwerpen beslisten samen om de recreatieve fietsroute doorheen Sunparks Kempense Meren aan te passen.

De aangepaste route scheert niet meer rakelings langs de strandbar, maar maakt een kleine lus rond het hoofdgebouw op het park. De ingreep verhoogt de veiligheid voor fietsers en parkgasten. De nieuwe route op het park gaat in vanaf 20 juni. Alle knooppuntenbordjes zijn vanaf dan aangepast.

Sunparks Kempense Meren is één van de zeldzame vakantieparken met publieke recreatieve fiets- en wandelroutes doorheen het park. Zo rijd je tussen de fietsknooppunten 14 en 10 dwars door het park.

Deze openheid past perfect in de filosofie van het park en het gemeentebestuur waarbij we alle bezoekers en inwoners maximaal willen laten genieten van onze grote natuurtroeven. Met de aanpassing van de fietsroute blijven we dit principe ten volle respecteren en verhogen we tegelijk de veiligheid.

Aantrekkelijke strandzone

De afgelopen jaren investeerde het vakantiepark fors in de aantrekkelijkheid van de strandzone. Zo kwam er een hagelwit zandstrand, beachvolley en een strandbar.

Deze strandbar is zowel toegankelijk voor de verblijfsgasten als recreatieve voorbijgangers. Hierdoor steeg de drukte op het strand, waarbij zeer veel voetgangers over een kleine afstand het druk bereden recreatieve fietspad kruisen.

Bij het kruisen van het huidige fietspad verwachten de verblijfsgasten van Sunparks zich niet aan grote en snel rijdende fietsgroepen.

Vergezichten over het meer

Door de fietsroute op het park aan te passen, lossen we dit veiligheidsprobleem op. In plaats van het korte stukje langs het strand maak je een kleine omweg rond het centrale hoofdgebouw, waarna je snel opnieuw aansluit op het fietspad langs het meer.

Daarbij blijft het voor fietsers steeds mogelijk om te genieten van de vergezichten over de Put van 't Rauw. Vlakbij de strandbar voorziet het park bovendien een nieuwe fietsenstalling om even te pauzeren.

Summer Nights

Sunparks gebruikt de strandbar niet alleen tijdens de gewone openingsuren. Net zoals de voorbije jaren organiseert het park in juli en augustus voor iedereen toegankelijke Summer Nights op het strand.

Elke donderdag en zaterdag staan er vanaf 19 uur live muziekoptredens op het programma. Verschillende muziekgenres komen aan bod. De grote publieksbelangstelling voor deze evenementen versterkt de noodzaak om het fietspad binnen het vakantiepark te verleggen.