U bent hier

Aangepaste verkeerssituatie kruispunt Geelseweg–Lammerdries Olen vanaf 24/8

Olen
08.08.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Sinds vorige week voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op het kruispunt Herentalseweg–Tweemolenstraat–Velveken in Geel. Naar aanleiding van de werken is er een gewijzigde verkeerssituatie.

De zijstraten Tweemolenstraat en Velveken zijn afgesloten en op de Herentalseweg geldt er ter plaatse eenrichtingsverkeer in de richting van Herentals.

Verkeer dat van Herentals/Olen richting Geel rijdt, kan gebruikmaken van de ingerichte omleiding.

Aangepaste verkeerssituatie vanaf 24/8
Vanaf vrijdagavond 24 augustus zal er ook een aangepaste verkeerssituatie gelden aan het verderop gelegen kruispunt Geelseweg – Lammerdries – Veldstraat in Olen.

Een rijstrook van de Geelseweg en de zijstraat Veldstraat worden afgesloten. Op de Geelseweg zal er eenrichtingsverkeer zijn richting Herentals. Ook tussen beide kruispunten, Tweemolenstraat (Geel) en Lammerdries (Olen), is er enkel verkeer mogelijk richting Herentals.

Het kruispunt in Olen wordt een week vroeger afgesloten dan oorspronkelijk gepland, om extra ingrepen aan de riolering te kunnen uitvoeren. Dit om te vermijden dat de nieuwe infrastructuur in de nabije toekomst alweer opgebroken zou moeten worden in het kader van rioleringswerken die uitgevoerd zullen worden in opdracht van gemeente Olen en Aquafin.

Het Agentschap Wegen en Verkeer rust beide kruispunten definitief uit met verkeerslichten en wil op die manier twee gevaarlijke punten in de regio wegwerken.

Als alles verder volgens plan verloopt en de weersomstandigheden zijn gunstig, dan worden de werken tegen het einde van het jaar afgerond.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto