Vanaf maandag 3 april verlopen alle aangiftes aan het loket bij de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op afspraak en dit zowel in het hoofdkantoor als in de wijkkantoren in Laakdal en Meerhout.

Dirk Van Aerschot, korpschef politiezone Geel – Laakdal – Meerhout : 'Het grote voordeel hiervan is dat de bezoeker niet hoeft te wachten en dat de politie je sneller en beter kan verder helpen. Uiteraard staan we 24 uur op 24 klaar om dringende politiehulp te garanderen.

Dringende politiehulp nodig?
Uiteraard is dringende politiehulp 24u op 24 gegarandeerd door onze interventieploegen. Het hoofdkantoor is telefonisch de klok rond bereikbaar op het nummer 014 56 47 00. Voor hulp kan je ook altijd het algemeen noodnummer 101 bellen. Iemand die dringend politiehulp nodig heeft en aan één van onze kantoren aankomt, kan via een parlofoon een politie-inspecteur spreken. Indien nodig kan die een interventieploeg ter plaatse sturen.

Verdachte zaken?
Jij kent je omgeving het beste. Als er iets is wat jij niet normaal vindt op dat tijdstip in jouw omgeving, dan is dat verdacht.

Als je iets verdachts ziet, bel dan onmiddellijk 014 56 47 00 of het algemeen noodnummer 101. Wacht hier niet mee, maar doe dit onmiddellijk, anders is de kans groot dat de vogel gaan vliegen is. Post dit ook niet op onze sociale media-kanalen, want deze worden niet permanent opgevolgd en dienen niet voor dringende zaken.

Probeer de volgende gegevens door te geven: een goede persoonsbeschrijving en beschrijving van het voertuig (eventueel de nummerplaat), vluchtrichting, ...

Op afspraak aan het loket: voordelen?
Tijdswinst en efficiëntie zijn de belangrijkste voordelen van werken op afspraak, niet alleen voor ons politiekorps maar in de eerste plaats voor de inwoner die de politie nodig heeft.

Wie wil er een uur wachten om de diefstal van zijn identiteitskaart aan te geven, omdat het toevallig op dat ogenblik erg druk is? Niemand toch? En wat is er makkelijker dan zelf een ogenblik te kiezen waarop je kan langskomen?

Bovendien weet je op voorhand welke documenten je moet meebrengen en zijn onze medewerkers op de hoogte van wie er die dag langskomt en voor welke zaken. Zo kunnen ze zich voorbereiden om je sneller en beter van dienst te zijn. En kunnen we ook meer privacy aanbieden.

Uitgebreide afspraakmomenten op het hoofdkantoor
Op het hoofdkantoor in Geel kunnen vanaf 3 april op weekdagen afspraken gemaakt worden tussen 7 en 20 uur. Tijdens weekends en op feest- en brugdagen kan dit tussen 8 – 12 uur en 13 - 20 uur.

Wijkkantoren Laakdal en Meerhout
Ook in de wijkkantoren in Laakdal en Meerhout zullen alle bezoeken vanaf 3 april op afspraak verlopen. Hier kan je een afspraak maken van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur. Op vrijdag tussen 9 en 12 uur.

Afspraak maken via website
Afspraken kan je zelf via de website maken (http://www.pzglm.be/nl/location). Niet alleen op een computer, maar ook op tablet en smartphone is de module makkelijk te gebruiken.

Ga naar contact en openingsuren, kies je kantoor, selecteer een onderwerp en geef aan vanaf wanneer je kan. Daarna worden de beschikbare momenten getoond. Kies een passend tijdstip en vul je gegevens in. Als je een e-mailadres ingeeft, ontvang je ook een bevestigings- en herinneringsmail. Op het einde krijg je nog een volledig overzicht van je afspraak en wat je moet meebrengen.

Je kan ook vanuit de verschillende onderwerpen op onze website rechtstreeks een afspraak maken. Dan is meteen al het juiste onderwerp geselecteerd. Daarna selecteer je het kantoor en voor het overige verloopt dit net hetzelfde.

Geen internet en toch een afspraak maken?
Heb je geen internet? Dan kan je telefoneren naar het team onthaal op 014 56 47 00. Eén van onze medewerkers kan dan voor jou een afspraak maken.

Je moet niet altijd naar de politie. Gebruik het digitaal loket
Ook via het digitaal loket op onze website kan je een aantal zaken online afhandelen. Hiervoor moet je dus niet langskomen.

Aangiftes en meldingen:
Een bromfietsdiefstal aangeven (E-ID verplicht)
Een fietsdiefstal aangeven (E-ID verplicht)
Laten weten dat je gestolen fiets terug is
Een winkeldiefstal aangeven (E-ID verplicht)
Beschadigingen aangeven (E-ID verplicht)
Graffiti aangeven (E-ID verplicht)
Vandalisme melden
Een niet-dringende melding doen
Een drugssituatie melden
Een sluikstort melden
Moeilijkheden met inwonende minderjarige kinderen melden

Aanvragen:
Een fietslabel aanvragen
Een opleiding tot gemachtigd opzichter aanvragen
Een snelheidscontrole aanvragen
Een informatie-avond over verkeer aanvragen
Een infosessie over inbraakpreventie aanvragen
Inbraakpreventief advies aanvragen
Een Polysafe-avond aanvragen
Vakantietoezicht aanvragen

Aansluiten:
Aansluiten bij een buurtinformatienetwerk
Aansluiten bij een winkelinformatienetwerk
Aansluiten bij een security netwerk industry

Felicitatie:
Een felicitatie geven.'

Foto's NNieuws.