U bent hier

Aankondiging werken aan Zwarte Neet in Retie

Kempen regio | Neteland
27.02.2021 - 08.52u
Door: Lex Verellen

Vanaf maart omleiding wandel-en fietsroutes aan Zanddijkdreef

Begin maart worden een aantal recreatieve routes omgeleid ter hoogte van de Zanddijkdreef in Retie. De provincie Antwerpen start met een dringende herstelmaatregel op de plek waar de Zwarte Neet onder de Colateur loopt. De omleiding duurt tot ongeveer eind april.

De toegang tot de werf bevindt zich aan de Zanddijkdreef in Retie. De werf doorkruist daarmee het wandelpad langs de Colateur.

Uit veiligheidsoverwegingen heeft de aannemer omleidingsbordjes geplaatst. Ook de provinciale routedokters en de GR voorzien een omleiding in respectievelijk het wandelknooppuntennetwerk en de GR route.

Daarnaast wordt de MTB-route tijdelijk verlegd. Gelieve de omleidingssignalisatie voor uw eigen gerustheid te volgen.

Welke werken gaat de provincie uitvoeren?

De Zwarte Neet loopt onder de Colateur door via een sifon. Uit een camera onderzoek van de provincie Antwerpen bleek dat de sifon dringend moest vervangen worden.

Een grote massa wortels is via de voegen de sifon binnengedrongen. Het metselwerk is in zeer slechte staat met risico op lekkage en uiteindelijk op instorten.

Als waterloopbeheerder controleren we geregeld onze infrastructuur zodat een vlotte doorstroming gegarandeerd blijft en er geen onveilige situaties ontstaan.

In opdracht van de provincie zal aannemer Van Raak de sifon vervangen.

De werken starten tussen 3 en 8 maart en zullen vermoedelijk een 6-tal weken duren. De kostprijs bedraagt 111.000 euro (incl BTW).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto