U bent hier

Aankoop voortuinstroken Sint-Apollonialaan voor realisatie voetgangersverbinding

Mol
20.01.2021 - 17.19u
Door: Mark Jaspers

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie voortuinstroken gelegen in de Sint-Apollonialaan goedgekeurd. De drie stroken van elk 2 meter worden gekocht voor een totaalbedrag van 21.500 euro.

Van de overige stroken is de gemeente al eigenaar, namelijk het Fietsenatelier en De Kringwinkel. Bedoeling is ruimte te creëren voor de aanleg van een veilige voetgangersverbinding tussen de Ambachtsstraat en de Nijverheidsstraat.

Pidpa Hidrosan en het gemeentebestuur werken momenteel een studie uit voor de aanleg van een wegenis- en rioleringsdossier in de Sint-Apollonialaan.

Op een bewonersvergadering werd door de aangelanden voorgesteld om een voetpad aan te leggen voor de vestigingen (De Kringwinkel, Bistro Apollon, Fietsenatelier...) gelegen tussen de Ambachtsstraat en de Nijverheidsstraat.

Ruimte vrijmaken

Tussen de huidige rooilijnen is er momenteel onvoldoende ruimte om een voetpad aan te leggen. Daarom moet er een strook van twee meter ingenomen worden van de voortuinstroken van de eigendommen Sint-Apollonialaan 190 tot en met 198. Hiervoor werd een innemingsplan opgesteld.

· Innames 1, 2 (huisnummer 190 – 190B)en 4 (huisnummer 194) zijn al eigendom van het gemeentebestuur (De Kringwinkel en het Fietsenatelier).

· Innames 3 (huisnummer 192), 5 (huisnummer 196) en 6 (huisnummer 198) werden op 18 januari door de gemeenteraad goedgekeurd

Eenmaal de nodige stroken aangekocht zijn, kan een veilige voetgangersverbinding gecreëerd worden tussen deze vestigingen en het openbaar vervoer (trein en bus).

Meer info: patrimonium, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto