U bent hier

Aanleg beveiligde oversteek Kiezelweg start op 12 maart

Mol | Neteland
27.02.2018 - 15.54u
Door: Lex Verellen

Op maandag 12 maart starten de werken voor een veilige fiets- en voetgangersoversteek op de Kiezelweg ter hoogte van de Gemeenteheistraat. De nieuwe oversteekplaats bevat een middeneiland zodat je in twee tijden kan oversteken. De werken nemen een tweetal maanden in beslag.

In deze periode is de Kiezelweg voor alle verkeer afgesloten tussen de Zwarte Schuurdreef en de Schooldreef. De bewegwijzerde omleiding loopt in beide richtingen via de Postelsesteenweg – Zuiderring – FS Emsenslaan. Voor fietsers wordt een afzonderlijke omleiding voorzien.

De beveiligde oversteek bevat ook een asverschuiving in de weg. Deze laat het verkeer vertragen, zodat automobilisten de snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur op dit deel van de Kiezelweg beter respecteren. De nieuwe oversteekplaats accentueert bovendien dat je een schoolomgeving nadert.

Tweetal maanden

De werken nemen een tweetal maanden in beslag. In deze periode is de Kiezelweg voor alle verkeer afgesloten tussen de Zwarte Schuurdreef en de Schooldreef. De woningen in deze zone blijven maximaal bereikbaar.

School bereikbaar via Verkallenstraat en Middenstraat

De werken aan de beveiligde oversteek zijn de derde en laatste fase van Rauw in 't Nieuw. Dit herinrichtingsproject omvatte eerder al de heraanleg van het kerkplein en de herinrichting van de Gemeenteheistraat.

Na de heraanleg wordt de Gemeenteheistraat definitief verkeersvrij ter hoogte van de school. Ouders die hun kinderen met de auto naar school willen brengen of ophalen, parkeren op het kerkplein. Via een wandelpaadje langs het kerkhof kunnen de kinderen vervolgens veilig de school bereiken. Tijdens de aanleg van de beveiligde oversteek kan je het kerkplein bereiken via de Verkallenstraat en Middenstraat.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 19, openbarewerken.admin@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto