Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aanleg nieuwe bushaltes ter hoogte van rotonde Zoerlering (N152) en Gevaertlaan in Zoerle-Parwijs

Vanaf maandag 30 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van toegankelijke bushaltes ter hoogte van de rotonde Zoerlering (N152) en de Gevaertlaan in Zoerle-Parwijs (Westerlo).

De nieuwe bushaltes zijn ontworpen conform de regelgeving rond toegankelijke bushaltes in Vlaanderen. De werken verlopen in twee fases en zullen ongeveer twee weken duren. Er is een omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer en fietsers.

AWV streeft ernaar zo veel mogelijk bushaltes in Vlaanderen toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom worden nieuwe haltes ter hoogte van de rotonde N152 - Gevaertlaan ingericht. Zo kunnen onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Werken in twee fases, omleiding voorzien
De werken starten op maandag 30 januari en zullen in twee fases verlopen. Elke fase zal ongeveer een week duren. Tijdens de eerste fase wordt de halte op de N152 richting Herentals aangepakt. Tijdens de tweede fase is de halte in de richting van Herselt aan de beurt.

Het gemotoriseerd verkeer kan de N152 tijdens de werken steeds beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten. De Gevaertlaan is in beide richtingen afgesloten. Er gelden aparte omleidingen voor auto- en vrachtverkeer (zie omleidingskaart hieronder). Ook het fietsverkeer volgt een omleiding. Fietsers rijden in beide richtingen om via de Gevaertlaan - Vekestraat - Oude Zoerlebaan.

Gedurende de periode van de werken is parkeren niet mogelijk langs de werfzone. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur. 
    
Meer info
De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt.

Gevaertlaan, Westerlo, België

Deel dit artikel