U bent hier

Aanleg veilige oversteekplaatsen en nieuwe bushaltes Herentalsesteenweg Herselt

Herselt | Kempen regio
17.04.2019 - 09.46u
Door: Herman Gezelle

Op 23 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de Herentalsesteenweg (N152) met de aanleg van veilige oversteekplaatsen en nieuwe bushaltes.

De werken duren één maand en gedurende die periode is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Veiliger oversteken, vlotter op de bus

De werken op de Herentalsesteenweg vinden plaats ter hoogte van de kruispunten met Limberg en de Denstraat en het kruispunt met Asbroek. Ook het asfalt van de rijweg wordt daar plaatselijk vernieuwd.

Door de aanleg van middengeleiders verhogen we de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers. Ook zal ook de doorstroming op de Herentalsesteenweg verbeteren door de aanleg van afslagstroken. De nieuwe haltehavens voor de bussen moeten dan weer zorgen voor meer comfort voor de busreiziger.

Een maand werkzaamheden vanaf eind april

De werken starten na de paasvakantie, op dinsdag 23 april 2019, en zullen ongeveer een maand duren.
De werken worden uitgevoerd in één fase waarbinnen ook de nutsmaatschappijen enkele kabels en leidingen verplaatsen en vernieuwen. Binnen de projectzone verwijderen we een aantal bomen om ruimte te creëren voor de aanleg van de fietspaden en bushavens.

Minderhinder-maatregelen: omleidingen voor alle verkeer

Tijdens de werken wordt de Herentalsesteenweg (N152) afgesloten ter hoogte van de werfzone. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk.

Fietsers leiden we veilig rond de werfzone. Vanaf de rotonde in Herstelt fietsen ze via de Maria Gorettistraat richting het sportcomplex en zo naar Asbroek. Via een doorstreek op de kop van de werf bereiken fietsers de fietspaden langs de Herentalsesteenweg.

Het doorgaand verkeer tussen Herselt en Olen volgt in beide richtingen een omleiding via de Westerlosesteenweg (N19) en de Provinciebaan (N15). Zwaar verkeer rijdt vanuit Herselt via de N19 naar de E313 (op- en afrittencomplex 23 Geel-West).

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. (Plan tekening © AWV).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto