Gemeenbestuur Mol betreurt het dat de aannemer de werken in de omgeving van de Duinbergstraat en Lieven Heerstraat inhoudelijk verkeerd heeft aangemeld bij onze verkeersdienst.

Na bijsturing van de info blijkt dat de werken veel minder impact hebben voor de buurtbewoners. Bij dergelijke werken in opdracht van derden is het de verantwoordelijkheid van de aannemer om de buurtbewoners tijdig en correct te verwittigen via een bewonersbrief.

Het gemeentebestuur focust zich op de algemene communicatie om de mobiliteitsimpact te duiden voor overige weggebruikers.

Hieronder vind je de correcte informatie omtrent de werkzaamheden, gebaseerd op de bijgestuurde informatie van de aannemer. De aannemer informeert de betrokken bewoners telkens tijdig over de specifieke data die voor hen gelden.

- De werken nemen in totaal maximum twee weken in beslag, in de periode tussen 14 februari en 11 maart. De exacte startdatum hangt af van de weersomstandigheden.

- Het kruispunt Duinbergstraat met de Lieven Heerstraat wordt slechts twee werkdagen volledig onderbroken. Volgens de huidige planning gebeurt dit op 21 en 22 februari. Op die dagen moeten de bewoners hun wagen elders parkeren. Een dag later kan elke bewoner van de Duinbergstraat zijn woning opnieuw bereiken met de auto.

- De overige werken vinden gefaseerd plaats. Hierdoor zullen bewoners van de Lieven Heerstraat hun woning maximum één dag niet kunnen bereiken door graafwerken, uitsluitend tijdens de werktijden.

- Het voorziene éénrichtingsverkeer in de Lieven Heerstraat en de omleiding blijven de volledige tijdsduur van de werken gelden. De rijbaan moet voor de helft ingenomen worden als werfzone.