Het stadsbestuur van Herentals heeft de aannemer van de kasseiwerken in het centrum in gebreke gesteld voor het niet-sproeien van stof tijdens de heraanleg van kasseien in het centrum.


De aannemer heeft volgens burgemeester Peeters hiervoor 2 PV's gekregen.
Burgemeester Jan Peeters: "De aannemer is verplicht stof met water te bestrijden en moest sproeien. De kostprijs ervan is immers in de werken verrekend. Alles is contractueel vastgesteld."

Bereikbaarheid handelaars een regelrechte ramp
De middenstanders in de buurt van de Bovenrij en de Stadspoort blijven echter op hun honger zitten naar bewegwijzering en toegankelijkheid van het centrum toe.

Jenny De Becker (Madridadi): "Wel een zeer late PV voor al dat stof. Waarom kunnen ze de bewegwijzering niet aanpassen, vorige keer kon dat wel. Wie uit de richting Noorderwijk/Morkhoven komt weet niet welke parkeerplaatsen kunnen bereikt worden."

De middenstanders stellen ook voor om de autovrije Zandstraat op zaterdag voorlopig niet langer te laten doorgaan. Het verkeer kan zo toch nog ietwat door Herentals rijden. Nu is het stadscentrum zo goed als onbereikbaar.

Veel heil wordt er verwacht van de vergadering van de middenstanders op woensdag 1 juni.

Ook Guy Paulis (LDD) begrijpt er niets meer van. Enkele weken geleden kaarte hij de slechte bewegwijzering al aan. Er is nog altijd niets veranderd. Altijd paraplu opendoen...

Foto's archief Nnieuws.