U bent hier

Aannemer schakelt versnelling hoger bij onderhouds- en asfalteringswerken Wezel

Mol
23.04.2020 - 15.45u
Door: Mark Jaspers

Door de onverwachte inzet van extra asfalteringsploegen schakelde de aannemer bij de onderhouds- en asfalteringswerken in Wezel een versnelling hoger.

Hierdoor verliepen de werken de afgelopen dagen anders dan vooraf aangekondigd, waardoor er bij de inwoners verwarring en onduidelijk heerste. Het gemeentebestuur excuseert zich hiervoor, maar is vooral tevreden dat de aannemer de werken sneller zal afronden dan vooraf voorzien.

Elk jaar voorziet het gemeentebestuur voor een groot aantal woonstraten een onderhoudsbeurt waarbij – naast plaatselijke herstellingen – de bovenste asfaltlaag wordt vernieuwd. Het gemeentebestuur kondigt deze werken via een bewonersbrief ruim vooraf aan.

De aannemer krijgt de opdracht om in elke straat liefst enkele dagen vooraf (maar uiterlijk één dag vooraf) het effectieve asfalteren bekend te maken met een brief. Zo kunnen de inwoners zich goed voorbereiden op de verwachte hinder en de kortstondige onbereikbaarheid van hun straat.

Extra asfalteringsploegen

Door de coronacrisis beschikte de aannemer deze week over extra asfalteringsploegen voor het uitvoeren van de onderhouds- en asfalteringswerken in straten (Brouwerijdreef, Keiheuvelstraat, Korte Meyerstraat, Langestraat, Zuidstraat, Meyerstraat)van Wezel.

Daardoor volgden de asfalteringswerken vrijwel meteen na de plaatselijke herstellingen. Normaal zitten tussen beide werkonderdelen enkele dagen tijd tussen.

Kleeflaag

De dag voor de asfaltering moet er een kleeflaag worden aangebracht. Deze zorgt voor de hechting tussen de onderliggende oude asfaltlaag en de nieuwe toplaag.

Door de snellere uitvoering van de werken werd de kleeflaag gisterenavond nog aangebracht na 22 uur. Wettelijk is dit voor publieke werken aan het openbaar domein toegelaten, maar het kwam voor vele bewoners als een verrassing.

De kleeflaag mag slechts minimaal overreden worden. Dit geldt vooral de eerste uren van de uitharding. Bij veelvuldig overrijden raakt de kleeflaag mogelijk beschadigd, waardoor de nieuwe asfalt minder goed hecht. Daarnaast leidt het overrijden van een onvoldoende uitgeharde kleeflaag mogelijk tot schade aan opritten en auto's.

Daarom wordt in de aannemersbrieven telkens uitdrukkelijk gesteld dat er niet mag overgereden worden. Uiteraard zal het gemeentebestuur de nodige kwaliteitscontroles uitvoeren op de werken voor de finale oplevering.

Excuses over verwarring, tevreden over snelle uitvoering

Het gemeentebestuur excuseert zich voor de verwarring en onduidelijkheid die met deze werken gepaard gingen. Wel zijn we tevreden over de snellere uitvoering dan voorzien.

Normaal gezien zijn de werken vandaag volledig afgerond en genieten de betrokken inwoners sneller dan verwacht van een vernieuwde straat. De nieuwe asfaltlaag is voor de betrokken bewoners na enkele uren al overrijdbaar met de auto.

Werken Rauw

Ook in Rauw vinden er op dit moment werkzaamheden plaats in de Schooldreef. De freeswerken worden vandaag afgerond. De asfaltering gebeurt op een later tijdstip, vermoedelijk in de week van 4 mei.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Daar is de BeNeLiga weer

Internationaal | Nationaal 14.07.2020 - 17.12u reading time12min

Daar is de BeNeLiga weer 2020 staat vol nieuwtjes voor voetballiefhebbers. Zo zijn er nieuwe UEFA-ontwikkelingen wat betreft de EURO 2020, en ook verse plannen rondom belangrijke matchen, waaronder de Bekerfinale en de Jupiler Pro League.

De beste voetbalcommentator aller tijden: Rik De Saedeleer

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 14.07.2020 - 14.59u

Twee maanden wandelplezier met Stabbel

Twee maanden wandelplezier met Stabbel
Geel | Herselt | Hulshout | Kempen regio | Laakdal regio | Westerlo 14.07.2020 - 08.46u

WHO-baas waarschuwt: 'In te veel landen gaat het de verkeerde kant op'

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 14.07.2020 - 01.51u

Egels sterven aan onbekende ziekte : alert zijn voor wondjes, abcessen en gezwollen poten

 Egels sterven aan onbekende ziekte : alert zijn voor wondjes, abcessen en gezwollen poten
Herenthout | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 14.07.2020 - 01.43u

Het aantal besmettingen stijgt opnieuw: hoe zorgwekkend is dat?

 Het aantal besmettingen stijgt opnieuw: hoe zorgwekkend is dat?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 13.07.2020 - 17.34u

Goed nieuws voor Manchester City: club mag Champions League in van TAS

Internationaal | Vlaanderen 13.07.2020 - 14.07u

Luminus krijgt dan toch extra windturbine in Herentals-Industrie

Luminus krijgt dan toch extra windturbine in Herentals-Industrie
Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland 13.07.2020 - 12.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto