In opdracht van Aquafin vinden er vanaf donderdag 26 augustus werken plaats aan de riolering ter hoogte van het kruispunt Hoogeind - Weverstraat in Ezaart.

De aanpassingen moeten verhinderen dat dit lager gelegen punt in de straat bij hevige regenval onderloopt via de straatkolken ('rioolputjes').

De recente grote rioleringswerken in Ezaart in opdracht van Aquafin leidden bij plotse hevige regenval als ongewenst en onverwacht neveneffect tot een hoger risico op tijdelijke overstromingen van het kruispunt Hoogeind – Weverstraat.

Door druk in het gewijzigde rioleringssysteem van Ezaart kwam het overvloedige regenwater op deze lager gelegen plaats via de straatkolken naar boven.

Straatkolken afkoppelen

Aquafin analyseerde de situatie en voert nu een technische aanpassing door waarbij de betrokken straatkolken worden afgekoppeld van het rioleringsnetwerk. Het regenwater dat via deze straatkolken wordt verzameld, leiden we door de werken af naar een nabijgelegen gracht.

Week volledig dicht

De werken omvatten in totaal het afkoppelen van vier straatkolken. Hiervoor moeten er graafwerken gebeuren in de rijbaan.

Dit betekent dat Hoogeind ter hoogte van het kruispunt met de Weverstraat voor een week volledig dicht moet voor auto's en fietsers. Omrijden is eenvoudig mogelijk via Ezaart (N103).

De werfzone situeert zich binnen een zone van 100 meter ter hoogte van het kruispunt. Alle nabijgelegen bewoners ontvangen van de aannemer nog een bewonersbrief met info over de bereikbaarheid van hun woning.