U bent hier

Aanslag Parijs : massale politiemacht omsingelt schuilplaats verdachten

Internationaal
09.01.2015 - 13.05u
Door: Herman Gezelle

De klopjacht op Chérif en Saïd Kouachi, de vermoedelijke daders van de aanslag tegen het satirische weekblad Charlie Hebdo, nadert haar ontknoping. De twee verdachten hebben zich verschanst in een drukkerij in Dammartin-en-Goële in het departement Seine-et-Marne. Er is een gijzeling aan de gang. Eerder vanmorgen stalen ze een auto met geweld en was er een vuurgevecht op de N2-autoweg.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve bevestigde dat er in Dammartin-en-Goële een politieoperatie aan de gang is om de voortvluchtigen "te neutraliseren". Hij benadrukte dat het om een operatie gaat "tegen het terrorisme, niet tegen een religie". Dammartin-en-Goële, een gemeente van zo'n 8.000 zielen, ligt op een half uur rijden van het gebied dat de voorbije 24 uur werd uitgekamd en 20 kilometer van de luchthaven van Roissy. Om veiligheidsredenen zijn op de luchthaven twee landingsbanen afgesloten.
Belga

Verscheidene helikopters cirkelen boven het bedrijf. De wegen van en naar de gemeente zijn, net als de afritten op de autosnelweg, hermetisch afgesloten. De gemeentebesturen van de naburige gemeentes hebben hun inwoners het bevel gegeven thuis te blijven. Het dorp zelf wordt overstelpt door agenten van de speciale politie-eenheden. Rond de drukkerij is een veiligheidszone ingesteld. (vrt)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto