Dinsdagmorgen zijn er even na 8u in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem explosies geweest ter hoogte van de vertrekbalie van American Airlines.

Een regeringsbron spreekt van een zware aanslag. Er zouden verscheidene doden en gewonden zijn. De aankomende vluchten worden afgeleid naar de regionale luchthavens.

Alle verkeer van en naar de luchthaven is stilgelegd. Er komen geen vluchten meer aan en er vertrekken er ook geen meer in Zaventem.

Het provinciaal rampenplan is in werking gesteld.  Er is geen ruit meer heel in vertrekhal luchthaven Zaventem.

Op zoek naar informatie? Noodnummer

De hulpdiensten hebben het speciale noodnummer 02/506.47.11 ingesteld na de explosies in de luchthaven en de aanslag in de metro. Het Rode Kruis heeft de site ikbenveilig.nl geopend om in contact te komen met familie en vrienden.

Update : Station Brussel-Centraal wordt ontruimd
Het station van Brussel-Centraal wordt ontruimd. Ook enkele metrolijnen zouden worden ontruimd door explosies.

OCAD trekt dreigingsniveau op naar niveau 4 voor heel België
Het OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, heeft dinsdag het dreigingsniveau voor heel België opgetrokken naar niveau 4. Dat meldt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Nog volgens Jambon is de federale fase van het crisisbeheer ingesteld.

Update 9.22u :

Ook aanslag op metrostation Maalbeek in Brussel

In het metrostation van Maalbeek, vlak bij de Wetstraat, is er een explosie geweest. Er is ook rook te zien. Het is nog duidelijk hoeveel gewonden er zijn. Het zou gaan om een aanslag.

De MIVB sluit alle Brusselse metrostations.

Ook in de Brussels metro hebben dinsdagochtend explosies plaatsgevonden. Aan de haltes Maelbeek, Schuman en Kunst-Wet, vlakbij de Europese wijk, zouden ook bommen ontploft zijn.

Officieuze bronnen spreken al van tien doden. Het Centraal Station in Brussel wordt ontruimd, het volledige metronetwerk is afgesloten.

Ook alle treinverkeer richting Brussel wordt opgeschort.

Gewonden worden naar buiten gedragen en op de stoep gereanimeerd. De politie bevestigt dat er in Maelbeek tien doden vielen.

(bron VRT)

Foto's Twitter en Facebook/N.