Mohamed Abrini (31) is opgepakt in Anderlecht. Hij is meer dan waarschijnlijk de "man met het hoedje", de derde terrorist vanop Zaventem die nog gezocht werd. Dat verneemt VRT Nieuws uit verschillende bronnen. Hij werd al sinds de aanslagen in Parijs gezocht. Ook een tweede verdachte, Osama Krayem, is gearresteerd, het gaat om de man die in het metrostation Pétillon in Brussel een vluchtig contact heeft gehad met de kamikaze die zich opblies in het metrostation Maalbeek.

Van Abrini zijn er sporen gevonden in de Max Roosstraat in Schaarbeek, in het appartement waar de aanslagen van Brussel en Zaventem zijn voorbereid en waar de onderzoekers springstof, een koffer met vijzen en bouten en dergelijke gevonden hebben. Dit is ook het adres van waar de daders van de aanslag in Zaventem met een taxi zijn vertrokken.

Mohamed Abrini heeft een misdadig verleden. Hij heeft in de gevangenis gezeten wegens een gewapende overval. Zijn broer Souleymane is naar Syrië getrokken en is daar omgekomen. Zelf is Mohamed in juni vorig jaar naar Turkije gereisd, maar of ook hij in Syrië is geweest, is niet duidelijk. (vrt)