Van vrijdagochtend 28 maart 11.00 uur tot zaterdagochtend 29 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer asfalteringswerk uit op een deel van het kruispunt van de Antwerpseweg (N19) en de Herentalseweg (N13) bij Geel-West. Dat asfalt komt op de westelijke rijstrook van de Antwerpseweg (dus de rijstrook voor het verkeer vanuit Geel in de richting van Westerlo en de E313) tussen het kruispunt van de Antwerpseweg (N19)/Herentalseweg (N13) en de tuibrug over het Albertkanaal. De werken waren aanvankelijk gepland voor vorige vrijdag, maar moesten toen wegens nat weer uitgesteld worden.

De werken starten vrijdagochtend om 11.00 uur en ze zullen wellicht zorgen voor tijdelijke verkeershinder tot zaterdagochtend. Momenteel wordt de rijstrook immers gedeeltelijk gebruikt om de drukte op het kruispunt op te vangen en daar files te verminderen. Tijdens de aanleg van de toplaag moet al het verkeer even weer over de oostelijke rijstrook rijden.
 
Dat betekent dat er dan dus meer hinder zal zijn voor het verkeer komende van Herentals (rechtsafslagstrook richting Westerlo afgesloten) en komende van Westerlo (linksafslagstrook richting Herentals afgesloten). In de loop van zaterdagochtend, wanneer het nieuwe asfalt uitgehard is, wordt het wegdek weer opengesteld.
 
Nog tot midden mei 2014 wordt er gewerkt aan het kruispunt van de Antwerpseweg (N19) met de Herentalseweg (N13).