Waarschuwingsbericht

Automatic fallback to the cURL connection method kicked in to handle the request. Result code from the failing request: 504

U bent hier

Aantal drugsfeiten op school stijgt

Nationaal
23.06.2013 - 13.24u
Door: Herman Gezelle
  Het aantal drugsfeiten binnen de schoolmuren zal volgens de meest recente gegevens waarschijnlijk opnieuw stijgen. Dat zegt senator Guido De Padt (Open VLD). De cijfers komen van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

'In 2009 werden 312 misdrijven inzake bezit van drugs in scholen geregistreerd. In 2010 waren er dat al 449, maar in 2011 daalde dat aantal tot 370, ongeveer één per dag', aldus De Padt. 'Intussen zijn de cijfers van het eerste semester van 2012 al bekend. In de eerste zes maanden van vorig jaar werden reeds 293 misdrijven geregistreerd. Vermoedelijk zal 2012 daardoor afklokken op 488 feiten of een stijging van meer dan 30 procent tegenover 2011.'

Meer drugshonden

De liberale senator stelt voor om meer drugshonden in te schakelen, vooral ook in stationsomgevingen waar veel studenten verzamelen. Door het 'ontradende effect' worden bij regelmatige controles minder drugs aangetroffen bij scholieren, klinkt het.

De Vereniging voor Alcohol en Andere Drugsproblemen (VAD) en het Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband voor Aanpak van Drugmisbruik (PISAD) zijn kritisch voor controles in de school zelf. Drugshonden kunnen niet preventief ingezet worden, klinkt het bij PISAD. (belga) (foto's Nnieuws)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto