Ons land telt nu gemiddeld 127 nieuwe coronabesmettingen per dag. Dat daggemiddelde slaat op de periode van 8 tot en met 14 juli en ligt 46 procent hoger dan in de vorige periode (1 juli tot 7 juli).

Gisteren lag dat daggemiddelde nog op 115.

De stijging lijkt volgens Sciensano algemeen: ze is verspreid over alle provincies en over alle leeftijdsgroepen.

Procentueel gezien is de stijging het grootst in Limburg. Daar is het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen meer dan verdubbeld.

Nog een zorgwekkend cijfer: in het begin van deze week lag het dagcijfer van het aantal coronabesmettingen rond de 200. Vorige week lag dat cijfer nog rond 120. In totaal zijn er nu al 63.499 bevestigde coronabesmettingen in België.
Gemiddeld zijn er nog 10 ziekenhuisopnames per dag. Dat is evenveel als gisteren.

Volgens Sciensano lijkt "de dalende trend gestopt".

Het gemiddelde aantal overlijdens daalt wel nog. Gemiddeld noteert Sciensano 2 overlijdens per dag, 35 procent minder dan een week eerder. In totaal zijn nu 9.800 mensen in ons land overleden aan het coronavirus. (VRTNWS)

Regio Kempen :

Alles samen zijn er in de Kempen 10 besmettingen bij geteld. In Heist-op-den-Berg : 4 gevallen. In 6 andere gemeenten telkens 1 besmettingen : in Mechelen, Arendonk, Hoogstraten, Lille, Mol en Turnhout. (Sciensano)  Foto AZ/ N.