U bent hier

Aanvang werken fietsverbinding N134 tussen Lille en Kasterlee

Kasterlee | Lille
05.06.2018 - 12.54u
Door: Lex Verellen

De aanleg van het nieuwe fietspad met daarbij rioleringswerken voor Aquafin, herinrichting van kruispunten en bushaltes, aanpassingen aan nutsleidingen en aan de spoorwegovergang langs de N134 tussen Poederlee en Lichtaart, kan eindelijk in uitvoering gaan.

De gunningsprocedure voor het aanstellen van een aannemer duurde omwille van bijkomend administratief onderzoek en de daarbij horende wettelijke doorlooptijden langer dan verwacht. Maar de gemeenten Lille en Kasterlee hebben vorige week aannemer Ambaro nv uit Kasterlee officieel aangesteld om op maandag 17 september 2018 met de werken te starten.

"Deze datum werd in onderling overleg vastgelegd rekening gehouden met onder meer de leveringstermijnen van te bestellen materialen en om de overlast tijdens de vakantieperiode en de eerste weken van het schooljaar te beperken," zegt burgemeester Ward Kennes. Met een uitvoeringstermijn van 160 werkdagen wordt er verwacht om medio 2019 klaar te zijn met de werken.

"Tijdens de uitvoering van de werken zal Ambaro nv één rijstrook voorzien als werfzone. Daarom zal er enkel vanuit Lichtaart richting Poederlee doorgaand verkeer worden toegelaten. Voor het verkeer vanuit Poederlee richting Lichtaart komt er een omleiding via Herentals.

De Lijn past haar dienstregeling in functie hiervan aan en de bezoekers van Bobbejaanland die via de E34 komen, zullen in Gierle in plaats van in Lille de autostrade verlaten. Voor het fietsverkeer is in beide richtingen een omleiding voorzien via de noordelijk gelegen binnenwegen," aldus burgemeester Paul Diels.

Naast een onafhankelijke werftoezichter die instaat voor de controle van de kwalitatieve uitvoeringswijze, wordt er ook een bereikbaarheidsambtenaar aangesteld. Die is het aanspreekpunt voor de plaatselijke bewoners en handelaars met vragen en bemerkingen over de bereikbaarheid van hun perceel, timing, signalisatie ... .

U kan de ambtenaar telefonisch bereiken, e-mailen of aanspreken op de werf. Deze en nog tal van andere info zal op de website van gemeente Lille en gemeente Kasterlee terug te vinden zijn en zal regelmatig aangevuld worden met de actuele stand van zaken via een digitale nieuwsbrief. "Voor de plaatselijke bewoners zal ook nog een folder met alle praktische info rondgedeeld worden," verduidelijk burgemeester Kennes.

"We organiseren nog een infoavond op maandag 27 augustus 2018 om 20 uur in het parochiecentrum Mollenhof, Lichtaartsesteenweg 1 in Poederlee," besluit burgemeester Diels.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto