U bent hier

Aarschotsesteenweg (N19) in Herselt een nacht afgesloten voor asfaltwerken

Herselt
23.10.2020 - 17.36u
Door: Mark Jaspers

Sinds midden september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het kruispunt van de Aarschotsesteenweg (N19) met de Gustaaf Vandenheuvelstraat in Herselt.

De grondige herinrichting zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers verbeteren. Tijdens de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 oktober vinden er asfaltwerken plaats, waardoor de gewestweg volledig afgesloten wordt ter hoogte van het kruispunt.

Er geldt een lokale omleiding richting Herselt via Ramsel. De werken zijn volledig klaar tegen de herfstvakantie.

Het kruispunt van de Aarschotsesteenweg met de Gustaaf Vandenheuvelstraat kreeg een grondige make-over. De aantakking van de Gustaaf Vandenheuvelstraat werd aangepast zodat ze haakser uitkomt op de Aarschotsesteenweg.Dit maakt het kruispunt overzichtelijker.

Voor de fietsers kwamen er vrijliggende fietspaden rondom het kruispunt. Zowel op de Aarschotsesteenweg als op de Gustaaf Vandenheuvelstraat ligt nu een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers.

Een extra afslagstrook en vrijliggende bushavens moeten ook de doorstroming op de gewestweg ten goede komen.

Deze ingrepen zullen de verkeersveiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers verbeteren.

Nachtwerk asfalt, werken klaar tegen herfstvakantie

Tijdens de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 oktober vinden er asfaltwerken plaats. Vanaf maandagavond (21u) tot dinsdagochtend (06.30u) wordt de gewestweg in beide richtingen afgesloten ter hoogte van het kruispunt Gustaaf Vandenheuvelstraat.

In de richting van Herselt wordt een plaatselijke omleiding via Ramsel aangegeven. Richting Aarschot blijft de geldende omleiding behouden.

Tegen het einde van volgende week zijn de werken klaar, en openen de Aarschotsesteenweg en het kruispunt met de Gustaaf Vandenheuvelstraat voor alle verkeer.

Weersgevoelig

Opgelet: asfaltwerken zijn zeer weersgevoelig. De planning kan dus nog opschuiven.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto