Abitare Mooi Wonen opent dit weekend in Geel een derde showroom: 'Abitare Compact Wonen'. Daarmee is één van de meest prestigieuze interieurconcepten van Vlaanderen al op een derde locatie te vinden. Na het hoofdfiliaal in de Puntstraat in Geel dat vorig jaar opende en een afdeling in Brasschaat, mikt Abitare nu op de klant die een stijlvol interieur zoekt voor een compactere omgeving.

" De 'grandeur' en het extreme ruimtelijke gevoel van onze twee interieurzaken, vind de klant niet altijd thuis terug", ondervond zaakvoerster Terry Knijff. "Velen kunnen zich dan ook moeilijk een voorstelling maken van hoe zo'n prachtig interieur bij hen thuis, in een tweede verblijf of bij het 'kleiner gaan wonen' kan zijn.

Om aan die vraag te beantwoorden starten we nu met Abitare Compact Wonen. Daar tonen we hoe je kleine ruimtes groots kan inrichten met budgetvriendelijke oplossingen. Een tweede verblijf of appartement krijgt daarmee een luxueus interieur in de herkenbare Abitare stijl."

Dit weekend opent de nieuwste telg binnen het Abitare concept haar deuren op de Antwerpseweg in Geel. De naam concept is bewust gekozen. "Noem ons liefst geen meubelwinkel", zegt zaakvoerster Terry Knijff. "Abitare wil meer een levensstijl zijn. We willen de bezoekers een beleving bieden, waar mensen mooie interieurelementen vinden. Die combinatie van beleving en Belgisch/Europese kwaliteit maakt van ons een unieke speler."

Terry Knijff richtte Abitare ongeveer 10 jaar geleden op in een pand langs de Antwerpseweg in Geel. Al snel oriënteerde ze zich richting design en kwaliteitsmeubels. Na 3 jaar is er al een tweede vestiging in Brasschaat. In 2018 verhuisde Abitare Geel naar de fel gesmaakte locatie in de Puntstraat. De derde vestiging met het nieuwe concept onderbouwt de snelle groei van de unieke aanpak van Abitare.

Belgisch

Abitare wil bewust niet meespelen in de concurrentie tussen de meubelgiganten. "Onze ambitie ligt elders", beklemtoont Terry. "Wat wij aanbieden zal nooit het goedkoopste zijn. Maar het zal altijd kwaliteit zijn. Vaak massief. We bieden alleen dingen aan van Europese, en liefst zelfs Belgische makelij. Abitare staat voor stijl en kwaliteit."

De jonge zaakvoerster wuift alle lof over haar ondernemerschap weg. "Dit is het werk van mijn team", klinkt het resoluut. "Zij delen dezelfde visie en passie voor stijl en schoonheid. Zij maken dat onze klanten zich thuis voelen."

De derde vestiging van Abitare opent voor het grote publiek in het weekend van 28 en 29 oktober.