U bent hier

AC Herentals 3e: 'Een prima gevoel'

Herentals
23.10.2017 - 16.59u
Door: Herman Gezelle

De vrouwenploeg van AC Herentals kwam uitstekend voor de dag op de Crosscup Relays in de Gentse Blaarmeersen. Het trio met Floor Michielsen, Kaat Vermeulen en Sofie Van Accom snelde naar de 3e plek in de estafettecross.

In de Crosscup Relays, de 'proloog' van de Crosscup, lopen drie atleten een aflossingsveldloop. Startloopster van AC Herentals Floor Michielsen nam de eerste 1000 m voor haar rekening. Ze wist de schade op de koploopsters te beperken tot 45 seconden.

De tweede loopster, Kaat Vermeulen (1500 m), kon zich prima handhaven in het pak. De provinciaal kampioene korte cross lanceerde Sofie Van Accom. Die kon nog flink wat terrein goedmaken. Uiteindelijk bracht ze het stokje over de finish in 17'48. Goed voor de derde plaats, achter een Poolse ploeg (winst in 17'23) en CABW (tweede in 17'34).

In haar 3000 m lange aflossing klokte Van Accom met 9'48 de derde splittijd van alle deelneemsters. 'Een prima gevoel', zegt ze.  Daarmee was ze de snelste Belgische. Enkel de Poolse Anna Gosk (9'41) en de Britse Stephanie Barnes (9'43) liepen een snellere aflossing. (pb-ac)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto