Ondertussen heeft de meeting zich een eigen karakter aangemeten. Op de halve fond presenteren we een sterk en ruim deelnemersveld van regionale atleten en nationale toppers, met tempomakers voor alle reeksen. Hier wordt al eens een internationale limiet gelopen. Ook de startlijst van de werpnummers is jaarlijks een blauwdruk van de Belgische top.

In 2014 verschijnt voor het eerst polsstokspringen op het programma.

Vorige editie zorgde Pieter-Jan Hannes voor de meest in het oog springende prestatie. Hij won de 3000m in 7'54"06. Deze chrono sloot het seizoen af als beste Belgische jaarprestatie. Dit jaar komt onze meeting te vroeg voor Pieter-Jan, waardoor we een open wedstrijd mogen verwachten. De favorieten zijn Dieter Vanstreels, Wesley De Kerpel en de Nederland Roy Hoornweg. Tom Van Rooy maakt het tempo, om in de buurt van 8’00 uit te komen. Maar liefst 30 atleten zijn in staat onder de 9’te blijven.

Bij de vrouwen zullen de ogen gericht zijn op onze eigen Floor Michielsen. De kersverse nationale crosskampioene bij de juniores aast op de EYOT-limiet van 9'43"54. We strikten Veerle Dejaeghere om het tempo te maken.

Ook op de 800 hebben we een eigen speerpunt. In 2013 won Sofie Van Accom vanuit de underdogpositie. Na een onwaarschijnlijk seizoen met Belgische titels op de piste en in het veld verwachten we veel van haar. Ze zal wel uit haar pijp moeten komen, want Lotte Scheldeman behaalde afgelopen weekend reeds haar limiet voor deelname aan de EYOT (2’07”56). Ook Sofie Lauwers en Sara Segers hebben zo'n chrono in de benen.

Bij de mannen is de 800 al jaren van hoog niveau. Vorig jaar werd zelfs van een "Belgisch kampioenschap avant la lettre" gesproken. Ook nu tekenen Jan Van Den Broeck en Pierre Antoine Balhan present. Uit het LAT-kamp vernemen we dat de vorm goed is en de EK-limiet van 1'46"75 het doel. Ismael Debjani heeft ook steile ambities. In 2013 liepen vijf atleten sneller dan 1'50, waaronder een EK-juniorenlimiet voor Stijn Baeten, die weer van de partij zal zijn. Alexandre Screve wil zich plaatsen voor het WK junioren. In de B-reeks dueleren Geoffrey Marrion en Jean-Charles Byl om het Belgisch record masters M35. In de breedte verwachten we weer tientallen atleten die onder de 2' duiken.

Jolien Boumkwo zal moeilijk te kloppen zijn in kogel en hamer. Hetzelfde geldt voor Annelies Peetroons in het discuswerpen. Verder zullen onder andere Vanessa Sterckendries, Sophie Verlinden, Patricia Blondeel en Elke Gys deelnemen.

In 2013 lukte Jurgen Verbrugghe de dubbel kogelstoten en discus. Dit jaar zal hem het vuur aan de schenen gelegd worden door respectievelijk Tom Corstjens en Sem Bras. In het hamerslingeren zal Tim De Coster vermoedelijk zijn overwinning van vorige editie herhalen.

Iedereen is ook blij met de interesse van de Nederlandse toptienkamper Ingmar Vos. Hij combineert 100, 200 en polsstok. De sprintnummers zijn dit jaar goed bezet met regionale atleten, al zullen de overwinningen allicht naar Sierra Leone (Adel Sesay), Nederland (Ingmar Vos) en Luxemburg (Anais Bauer) gaan.

We plaatsen de G-sporters in de spots op een eigen 100 aan het begin van de meeting. Later op de avond strijden ze tegen de andere atleten op de 200.

De prijzenmeeting wordt voorafgegaan door een jeugdmeeting. Deze begint om 13u, de prijzenmeeting om 15u30.

De inkom voor de toeschouwers bedraagt € 5,00. Kom je al kijken naar het voorprogramma, dan is de inkom gratis.  Foto's archief Nnieuws /AC 2013.