U bent hier

AC Herentals heeft druk gouden jubileumjaar voor de boeg

Herentals | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
04.11.2015 - 13.56u
Door: Hans Vertommen

AC Herentals viert in 2016 haar gouden jubileum. Vijftig jaar nadat Jos Leys, Frans Van Mensel, Albert Hendrickx en Louis Verlooy de club boven de doopvont hielden, is diezelfde club niet alleen springlevend maar ook de grootste atletiekclub in ons land.  In die 50 jaar bracht de club heel wat kampioenen voort.  In 2013 behaalden hun atleten liefst 32 nationale titels.

Individueel hoogtepunt was zeker de deelname van Kristof Beyens aan de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Hij behaalde er de halve finale in de 200m.   Kristof Beyens kondigde vanmiddag op de persconferentie trouwens aan dat hij na vier jaar onderbreking opnieuw lid is van AC Herentals. Hij stelt er nu zijn ervaring ten dienste van de jonge atleten.

Sportfamilie van 1.500 atleten

ACH-voorzitter Tony Willaert : 'In het onlangs afgesloten seizoen 2014-2015 telde AC Herentals bijna 1000 VAL 'wedstrijdatleten en daarnaast nog 500 recreanten. Samen een sportfamilie van 1.500 atleten. Die kunnen voor hun trainingen terecht in Herentals, Herenthout, Lichtaart, Lille, Malle en Westerlo. Verder zijn er trainingskernen in Nijlen en Vosselaar.

AC Herentals bestrijkt zo een groot deel van de Kempen. In het voorbije seizoen behaalden de atleten 21 Belgische, 16 Vlaamse en 77 Provinciale titels.

Tijdens het jubileumjaar 2016 zijn er heel wat hoogstaande atletiekmeetings.

In het weekend van 28 en 29 mei zijn er de Provinciale Kampioenschappen Meerkampen. In het weekend van 3 en 5 september 2016 zijn er de Belgische Kampioenschappen cadetten, scholieren en estafette juniores in Herentals. Het jubileumjaar wordt op 6 februari 2017 afgesloten met het Provinciaal Kampioenschap Veldlopen in het Bloso-sportcentrum in Herentals.

Tijdens het jubileumjaar brengt de club een historisch boek uit, is er met Het Loperke een smakelijk feestbier (Hopscheppers Herentals) en de heerlijke Franse jubileumwijn A l'Ombre des Fontaines - Côtes du Rhone Sélection 50 AC Herentals.

De club kijkt bovendien met een eigen kledinglijn 'Vermarc' vol vertrouwen uit naar de volgende 50 jaar', besluit een fiere voorziiter Willaert.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto