U bent hier

Academie vindt alternatieve locatie voor lessen met levend model in O.L.Vrouwkerk

Nijlen regio
12.09.2020 - 07.47u
Door: Mark Jaspers

Veilige afstand kan in kerk aan Klokkenlaan gegarandeerd worden.

In de gebouwen van de academie is het niet mogelijk om tijdens het atelier levend model (zowel met gekleed als naakt model) de veilige afstand van 1,5 meter te garanderen.

De academie zocht en vond een alternatieve locatie in de O.L.Vrouwkerk aan de Klokkenlaan. De academie werd hiervoor door de kerkraad met open armen ontvangen.

Voortaan vinden in deze kerk elke dinsdag- en donderdagavond van 18.30 uur tot 22 uur de lessen levend model plaats. Wie interesse heeft, kan een proefles komen volgen, er is voldoende plaats om ook voor iedereen de social distancing te garanderen. Meer info op www.academienijlen.be

En wat met de misvieringen?

De lessen worden qua opstelling zo georganiseerd dat de maandelijkse misviering, de doopmissen en de begrafenissen gewoon kunnen doorgaan. Het is overigens de eerste maar mogelijk niet de laatste keer dat in dit kerkgebouw niet-religieuze activiteiten plaatsvinden.

Vorig jaar maakten studenten van de Thomas More hogeschool al ontwerpen voor de toekomst van deze kerk. Die kan je bekijken op https://www.nijlenmeemaken.be/herbestemming_kerk/

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto