U bent hier

Academie Westerlo krijgt op 80e verjaardag zijn eerste student tekenkunst

Westerlo
27.05.2018 - 20.31u
Door: Mark Jaspers

Sinds gisteren bestaat er geen enkele Academie meer in Vlaanderen zonder een specifieke opleiding Tekenkunst. Op vrijdag 25 mei, op de eerste dag van haar opendeurweekend, schreef de eerste volwassen student zich in voor de nieuwe opleiding Tekenkunst in de Academie Beeldende Kunst Westerlo.

Tot die dag bleef de Academie een unicum in Vlaanderen door het ontbreken van specifieke opleidingen voor volwassenen. Door het nieuwe decreet en door de ambitie van het gemeentebestuur werd de opstart van een opleiding Tekenkunst mogelijk.

Westerlo engageert zich om de bestaande bouw grondig te renoveren en extra plaats te geven aan de nieuwe mogelijkheden in een nieuw deel. De plannen liggen letterlijk op tafel dit weekend en zijn tot einde schooljaar te bezichtigen in het secretariaat van de school.

Tachtig jaar geleden geboren als "Vespertekenschool" in de abdij van Tongerlo, groeit de Academie nu verder uit tot een volwaardige academie met voorlopig één kwalificerend leertraject. Na eerst mee aan de wieg te hebben gestaan van de onderwijs vernieuwende Raamleerplannen, krijgt de Academie nu een nieuwbouw, nieuwe opleidingen en nieuwe mogelijkheden.

"Vanuit de enquête op de website van de gemeente kwam -niet onverwacht- de opleiding Tekenkunst als meest populair naar voren", vertelt directeur Maarten Vansina. "Veel mensen voelen aan dat ze deze discipline eerst moeten beheersen voordat ze aan een andere opleiding kunnen beginnen.

De opleiding wordt opgestart met een hedendaagse kijk op het vak, waar digitale hulpmiddelen een plaats krijgen. Ook in deze opleiding vertrekken we vanuit de visie dat, bij wijze van spreken, elk resultaat een zelfportret moet zijn van de leerling."

Je kan de enquête over de hogere graad nog tot eind deze maand invullen op de website van de gemeente en zo mee richting geven aan de toekomst van de Academie Beeldende Kunst Westerlo.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto