Na de eerdere bevestiging van Hans Van Alphen mag AC Herentals nu ook Philip Milanov verwachten op de Era Renomar Prijzenmeeting op 1 mei in Herentals. Hij komt warmdraaien voor de meeting in Doha twee dagen later.

Tony Willaert, voorzitter ACHL : 'Regerend vice-wereldkampioen discuswerpen Milanov is momenteel samen met de Borlées leading man in de Belgische atletiek.

Tot voor kort konden we ervanuit gaan dat Belgen niet op het hoogste niveau zouden meedraaien in de werpnummers. De 25-jarige Milanov bracht daar verandering in door vorig jaar de Diamond League in Londen te winnen. Zijn beste worp, het huidige Belgisch record van 66m90, presteerde hij wanneer hij die moest presteren: in de finale van het wereldkampioenschap in Peking, met de zilveren plak tot gevolg.

Deze zomer in Rio is hij een van de weinige Belgische medaillekandidaten.

Nu ook Jolien Boumkwo ingeschreven is, blinken er 3 huidige Belgische recordhouders op de inschrijvingslijst.
Bovendien verwachten we ook nog Els Rens, kandidate voor deelname aan de OS op de marathon.

Het plaatje van de tempomakers voor de A-reeksen 800 en 3000 is ondertussen ook rond en we zijn er fier op. Toppers uit eigen club, Sofie Van Accom en Tom Van Rooy, nemen de 3000 voor hun rekening. Voor de 800 strikten we Sofie Lauwers en Arnaud Froidmont.'

Foto Tomas Sisk/Photo News/ NNieuws.