Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Achter de schermen van Putteke Winter

Putteke Winter 202212

Op 9 en 10 december wordt De Schorre omgetoverd tot Vlaanderens meest sfeervolle put. Een winterse wandeling slingert tijdens Putteke Winter langs spectaculaire acts en het gezelligste eetdorp. Het logistiek team schoot al uit de startblokken en begon reeds met de opbouw.

Maar liefst 754 meter hekken, 1 kilometer guirlandes, 250 spots en 18 acts of installaties worden voorzien om De Schorre in dat gezellige jasje te steken. Bovendien draait Putteke Winter voor het eerst 100% op groene stroom! Tickets voor de 21e editie van Putteke Winter koop je in voorverkoop, kinderen t.e.m 3 jaar mogen gratis binnen. Meer info en tickets op www.puttekewinter.be. Organisator Jo Lambin geeft een kijkje achter de schermen.

Een evenement organiseren voor 12.000 mensen, dat flik je niet in 1,2,3. Wij nemen je mee achter de schermen van dit huzarenstukje aan eventorganisatie. “Putteke Winter organiseren begint al lang op voorhand. Nu al, zijn enkele acts vastgelegd voor 2023 en zelfs voor 2024 zijn er al gesprekken bezig.” Vroeg begonnen is half gewonnen dus.

Jo Lambin organiseert al voor de tweede keer Putteke Winter, en die ervaring brengt rust. Tot in de puntjes werd alles georganiseerd, maar sommige dingen heb je nu eenmaal niet in de hand. “De uitdaging qua organisatie zit ‘m er vooral in om rekening te houden met de verschillende weersomstandigheden. Zowel ijzel, sneeuw en regen kunnen roet in het eten gooien, en toch moet ons evenement even vlot verlopen.”

Voor het eerst draait Putteke Winter volledig op groene stroom. Vorig jaar moesten nog enkele dieselgeneratoren het vaste stroomnetwerk bijstaan om voldoende elektriciteit te voorzien. Dit jaar volstaat het vaste net, dat dus CO2-neutrale stroom aanlevert. De stroom mag dan wel groen zijn, goedkoop is hij niet. 

 “We hebben bewust gekozen om de ticketprijzen constant te houden, in tijden van torenhoge energieprijzen. Als openbaar domein staan wij in voor laagdrempelige, toegankelijke evenementen. Het doorsnee gezin heeft het niet gemakkelijk, wij hopen dat deze ticketprijs de mensen wel nog toelaat om een avondje te genieten.”

Op 9 en 10 december gaat de 21e editie van Putteke Winter door en hoopt De Schorre meer dan 12.000 mensen te ontvangen. Er zijn nog tickets te verkrijgen in voorverkoop. “Als advies geef ik graag mee om je over te geven aan het parcours. Laat je desoriënteren. Laat je verbazen door de vele soorten acts. Van dans tot vuurspel, van verhalen tot geluiden. Kom genieten!” aldus Jo Lambin, eventorganisator van Putteke Winter.

Dit jaar is het groene stroom die de duizenden lichtjes op Putteke Winter doet branden. 

Putteke Winter 202212

Deel dit artikel