De buren uit Achter-Olen zijn al reeds lange tijd een vast gegeven in de reeks van Noordstar. Heel recent speelden beide ploegen nog... tegen elkaar in het kader van de Beker van Antwerpen. Carlo Michiels kon voor het duel van deze zondag niet rekenen op de gekwetste Nick Tamblé en ook Reggy Van Orshaegen was niet aanwezig (op reis). Er moest dus noodgedwongen gepuzzeld worden.

Noordstar pakte de wedstrijd meteen in handen en speelde in de eerste 20 minuten aan een hoog tempo. Het dwong meerdere kansen af, waarvan Yannick Scheerens er in de 12e min. eentje van verzilverde : 0-1.

De 0-2 valt even voorbij het half uur, de pas is van Philip van Herck, doeltjesdief is deze keer Niels Caers. Comfortabele voorsprong om mee naar de kleedkamers te trekken, waar de boodschap was om gefocust te blijven, want ook al was de match prima gestart, af en toe zakte het niveau wel weg. Meteen na de rust is het opnieuw Niels Caers die alleen op doel af gaat, zijn schot scheert de verkeerde kant van de paal.

Sommige momenten laat Noordstar het tempo wat zakken en komt Achter-Olen dreigen, doch voor veel doelgevaar zorgt het niet. Het is integendeel Noordstar en meer bepaald Niels Caers die in de 66e min. kan scoren : 0-3. Boeken toe en Yannick Scheerens doet in de 80e min. het licht helemaal uit van de thuisploeg, doelman Vermeerbergen mag zich voor de 4e keer omdraaien : 0-4. De bezoekers controleren de resterende tijd van de match en halen een knappe 9 op 9.

Noordstar speelde met : Jens Henderickx, Peter Engels, Tom T'Seyen, Jo Meir, Paul Vinck, Bert Tamblé, Bert Van Hove, Pieter-Jan Hendrickx, Yannick Scheerens, Niels Caers, Philip van Herck, Manuel Van Looy, Thijs Lambaerts, Hannes De Krock en Davy Van Bael.

Verslag: Annick Van den Bruel /Nnieuws.be