U bent hier

Achterkleinzonen van Nieke Van Nueten openen Bar Bier : 9 tapkranen

Herentals
13.03.2015 - 06.58u
Door: Peter Caers

Vrijdagavond opende in de schaduw van de Bovenpoort het nieuwe café Bar Bier. Het vroegere 't Kroegske werd omgevormd tot een nieuwe leuk biercafé. Bar Bier schenkt alvast 9 speciaalbieren uit de tapkraan.  De naam 'Bij Nieke' blijft aan het café zeker voor eeuwig verbonden. Zaakvoerders Ben Van Nueten en Nick Van Rooy zijn de achterkleinzonen van de legendariische waardin Nieke Van Nueten die in de jaren 50 en 60 de meest geliefde cafébazin in de regio was.

'Nieke was onze overgrootmoeder, die hier ongeveer 60 jaar lang café heeft gehad',  Nick (22) en Ben (28), zelf achterneven van elkaar. 'Het pand is nog altijd eigendom van onze grootouders. Die zijn heel blij dat er nu weer familie achter de 9 tapkranen staat.'

Je vindt er heel wat minder bekende topbieren zoals de Chimay Dorée.  ar Bier tapt deze heerlijkheid als enige café in Vlaanderen.

De toog werd gerenoveerd, de muren bezet met balken uit steigerhout en de muren opgefleurd met oude foto's die de familiale horecageschiedenis oproept.  De 'zaag' van Nieke is ook blijven hangen...

Bar Bier is op vrijdag en zaterdag geopend van 11u tot 03u, op andere dagen van 10 tot 01u.  Woensdag en zondag zijn sluitingsdagen. 

Er waren vrijdagavond zo'n 500 gasten  afgezakt.  Foto's Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto