Buurtbewoners uit Heultje hebben donderdagmorgen actie gevoerd tegen het zwaar vrachtverkeer dat door hun dorpskern rijdt.  Samen met raadslid Frans De Cock (Open VLD) deelden ze aan de chauffeurs wegenplannen uit met daarop de 3 noordelijke ontsluitingsroutes voor het industriepark Heultje/Hulshout. Ze overhandigden ook een petitie.

Op raad 19/12

Frans De Cock stelt aan de Westelse gemeenteraad (19 december 2016) voor om volgende dringende, milderende maatregelen te beslissen : 1. Op korte termijn (begroting 2017) wordt de Gevaertlaan volledig geasfalteerd om zo geluidsarm en trillingvrij te worden. Momenteel is dit deels een afgefreesde betonbaan. 2. Na de geplande rioleringswerken in de August Cannaertsstraat , dient de vernieuwing van het wegdek uitsluitend in geluidsarm asfalt te gebeuren (begroting 2017). 3. Ook de Industrieweg wordt op middellange termijn voorzien van een geluidsarme asfaltlaag. Aangezien Heultje Dorp reeds geasfalteerd is, zal de drukke vrachtroute zo volledig in asfalt zijn.

Verder zal een delegatie van buurtbewoners samen met Frans De Cock naar Vlaams minister Weyts (N-VA) gaan om te pleiten voor de uitbreiding van het vrachtroutenetwerk (post 20) naar 3 noordelijke ontsluitingsroutes voor het industrieterrein Heultje/Hulshout. Het overleg hierover met de buurgemeenten en de sector/bedrijven moet terug heropend worden !