Els, Kris, Lise, Marie-Anne en Rosanne dronken in februari geen alcohol. Als beloning ontvingen ze allemaal een Mols Kadoke van 10 euro.

De actie past in de campagne rond Tournée Minérale, waarbij deelnemers zich engageerden om in februari geen alcohol te drinken en op zoek gingen naar alternatieven.

346 enthousiastelingen deden mee en 255 van hen lieten achteraf weten of het gelukt was. Maar liefst 242 deelnemers dronken helemaal geen alcohol.

Tournée Minérale ontstond in 2017 als een initiatief van De Druglijn en Stichting tegen Kanker. Als Gezonde Gemeente engageerde het gemeentebestuur zich om deze actie te ondersteunen met een eigen wedstrijd.

Doe mee, hou vol en win

Het concept was simpel: schrijf je in, engageer je om in februari geen alcohol te drinken én laat ons achteraf weten of het gelukt is. We vertrouwden hierbij op de eerlijkheid van de deelnemers, met dit resultaat:

· 346 mensen schreven zich in - 255 van hen lieten achteraf weten of het gelukt was - 242 deelnemers dronken geen alcohol, 13 zondigden een enkele keer.

Uit de 'volhouders' koos een onschuldige hand vijf winnaars: Els Jeunen, Kris Van Baelen, Lise Van Baelen, Marie-Anne Haesen en Rosanne Breugelmans. Zij ontvingen elk een Mols Kadoke van 10 euro.'