Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actie Tournée Minérale afgesloten: vijf ‘volhouders’ beloond met Mols Kadoke

Dorien, Hanne, Karin, Linda en Rita dronken in februari geen alcohol. Als beloning ontvingen ze allemaal een Mols Kadoke van 10 euro. De actie past in de campagne rond Tournée Minérale, waarbij deelnemers zich engageerden om in februari geen alcohol te drinken en op zoek gingen naar alternatieven.

216 enthousiastelingen deden mee en 157 van hen lieten achteraf weten of het gelukt was. Maar liefst 152 deelnemers dronken helemaal geen alcohol.

Tournée Minérale ontstond in 2017 als een initiatief van De Druglijn en Stichting tegen Kanker. Als Gezonde Gemeente engageerde het gemeentebestuur zich om deze actie te ondersteunen met een eigen wedstrijd.

Doe mee, hou vol en win

Het concept was simpel: schrijf je in, engageer je om in februari geen alcohol te drinken én laat ons achteraf weten of het gelukt is. We vertrouwden hierbij op de eerlijkheid van de deelnemers, met dit resultaat: 

· 216 mensen schreven zich in; · 157 van hen lieten achteraf weten of het gelukt was; · 152 deelnemers dronken geen alcohol, 5 zondigden een enkele keer.

Uit de ‘volhouders’ koos een onschuldige hand vijf winnaars: Dorien Cools, Hanne Ouderits, Karin Bastiaenssen, Linda Aerts en Rita Langers. Zij ontvingen elk een Mols Kadoke van 10 euro.

Bevindingen van de deelnemers

Ongeveer drie vierde van de deelnemers geeft aan geen problemen te hebben met een maand zonder alcohol. Veel deelnemers ondervinden zelfs positieve effecten! Een aantal van hen is wat kilo’s kwijt, heeft minder last van de maag en voelt zich helderder in het hoofd.

Geen alcohol drinken gaat wel gepaard met sociale druk. Veel deelnemers geven aan zich te moeten verantwoorden. Sociale gelegenheden, zoals feestjes of een avond uit met vrienden, zijn dan ook de moeilijkste momenten om neen te zeggen.

Toch laten heel wat inwoners weten dat ze dit engagement willen verderzetten de komende weken en maanden. Het steeds uitgebreider aanbod alcoholvrije alternatieven speelt hier een belangrijke rol in. Veel deelnemers ontdekten lekkere mocktails en alcoholvrije biertjes. Dit maakte de uitdaging net iets makkelijker.

Deel dit artikel