U bent hier

Actiecomité Rust voor Grobbendonk wil opnieuw rust in buurt "t Vlot

Grobbendonk
08.08.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

De leden van het actiecomité Rust voor Grobbendonk willen opnieuw de rust in hun buurt laten terugkeren. De werken op de containerterminal van DP World zorgen 's nachts voor geluidsoverlast.

Ook het aanleggen van bedrijventerreinen op Beverdonk zorgt voor heel wat overlast.

En de bouw van de bedrijfshallen moet dan nog starten...

Regelmatig voeren de actievoerders zelf geluidsmetingen uit. Uit de resultaten blijkt alvast de overlast. Normaal blijft de overlast beperkt tussen 7 en 19u maar steeds vaker worden er 's nachts containers gelost en keert de overlast terug.

Wat de actievoerders bovendien stoort is dat ze op het gemeentehuis in Grobbendonk te weinig informatie krijgen over het tijdsschema waarin de werken worden uitgevoerd.

Ze houden er wel niet van dat wanneer ze gaan reclameren over het geluid van een machine die de bodemplaten aandamt, ze er gewoon de week nadien een extra machine en extra geluidsoverlast bijkrijgen. Het maakt hen kwaad.

Ze vragen dan ook van het gemeentebestuur en de bedrijven die met de werken bezig zijn meer informatie. Verder vragen ze dat er een groene buffer voorzien wordt tussen het jaagpad van het Albertkanaal en de woonbuurt.

Begin september plannen ze over het probleem een debatavond.

Volgende week zitten de verschillende partijen opnieuw bij elkaar om oplossingen uit te werken.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto