Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actiecomité SOS Poederkot : "Zéér bezorgd om gunstig advies van schepencollege bij MEGA-verkaveling" - vanavond punt op gemeenteraad

Poederkot plan

In mei leverde het N-VA en CD&V-bestuur in Herentals een positief advies onder voorwaarden af over het herwerkte milieueffectenrapport. Deze effectenstudie is noodzakelijk voor de projectontwikkelaar om de bossen op het Poederkot te kunnen verkavelen.

"Ondanks enkele opmerkingen en bijkomende voorwaarden vanuit het stadsbestuur, ziet het  actiecomité dit advies als een zeer slappe houding waarbij het stadsbestuur de plannen van de projectontwikkelaars laat primeren op de verkeersleefbaarheid en de natuur in de wijk", klinkt het.

"In haar advies vraagt het college o.a. om het aantal wooneenheden in het ontwikkelingsscenario aan te passen aan de aantallen opgenomen in de structuurschets Wuytsbergen-Ekelen. Hiermee zet het stadsbestuur de deur open voor de bouw van 458 wooneenheden in o.a. 15 woontorens, en daarmee ook een boskap van laatste groene long aan het treinstation.

"Dit gunstige advies lijkt meer gericht op het faciliteren van de projectontwikkelaars dan op het beschermen van de leefbaarheid in de wijk Wuytsbergen-Ekelen," vervolgt de woordvoerder van SOS Poederkot.

"Milderende maatregelen zoals aangepaste verkeersontsluiting, fietsstallingen met laadpalen of het verbieden van buitenhuisverlichting zijn slechts pleisters op de wonde en lossen de fundamentele problemen van verkeersonleefbaarheid en biodiversiteitsverlies niet op."

SOS Poederkot roept het bestuur op tot bezinning.

In het vooruitzicht van de verkiezingen vraagt het actiecomité het N-VA en CD&V-bestuur af te stappen van de welwillende houding tegenover de MEGA-verkaveling. Hier is lokaal géén draagvlak voor."

 

Dit Poederkot-advies wordt deze avond ook behandeld op de gemeenteraad van Herentals - GR : aanvang 20u - live te volgen op https://raadpleeg-herentals.onlinesmartcities.be/zittingen/23.0810.8520.0393

SOS Poederkot

SOS Poederkot

SOS Poederkot

SOS Poederkot

SOS Poederkot

SOS Poederkot

SOS Poederkot

SOS Poederkot

Wuytsbergen-Ekelen, Herentals, België

Poederkot plan

Deel dit artikel