De Gezinsbond overhandigde maandagavond aan de verantwoordelijke van de Sint-Vincentiusvereniging een cheque van 2.500 euro.

"Eerst was er het idee om iets te doen voor gezinnen die het niet zo goed hebben. Dan volgde het 'we gaan ervoor' onze Vin(d)centjesdag.

En het werd een geslaagde onderneming. Iedereen die gevraagd werd bood spontaan zijn medewerking aan : het Gemeentebestuur, GROS (gemeentelijke raad voor OntwikkelingsSamenwerking), de Muziekacademie, de Djembegroep Hakuna Matata, Kinderdisco DJ Chellebration (Michel Van Hoof),F.Lodder springkastelen en de schminksters.

En natuurlijk de creatievelingen die zorgden voor alle koopwaar van het winkeltje (**) en alle werkers in en rond de keuken en achter en voor de toog.

Dankzij al deze mensen werd de ronde som van 2500 euro verdiend.

Op 7 januari 2013 werd de cheque overhandigd aan Maria Dockx van de Sint Vincentiusvereniging.
 
* De Sint Vincentiusvereniging van Herenthout bestaat sinds 1865. Met de vele officiële voorzieningen op sociaal en maatschappelijk vlak wordt wel eens verondersteld dat een vereniging zoals Vincentius niet meer nodig is. Niet waar dus. Er is ook in Herenthout veel onzichtbare nood waaraan Vincentius tracht te verhelpen, moreel en financieel, in alle discretie.

 zie http://www.gezinsbondherenthout.be voor meer foto’s