Actiev Vorselaar is klaar met zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De lijst wordt getrokken door burgemeester Lieven Janssens. Op plaats 2 staat OCMW-voorzitster Mizel Gebruers, op plaats 3 Paul Laeremans en op plaats 4 Linda Van Oeckel.

Lieven Janssens : 'ACTIEV, de grootste partij van Vorselaar, keurde op haar ledenvergadering unaniem de verkiezingslijst goed. De lijst bevat heel wat verrassende namen.

> Verder zetten van het goed bestuur

De inwoners van Vorselaar zijn tevreden over het gevoerde beleid en ACTIEV wil dat ook tonen met haar verkiezingslijst. Burgemeester Lieven Janssens werd opnieuw aangeduid als lijsttrekker en wordt geflankeerd door OCMW-voorzitter Mizel Gebruers en schepen voor sport, cultuur en evenementen Paul Laeremans.
Gemeenteraadsleden Eddy Steijnen (voormalig burgemeester), Susy Ceulemans en Leslie Olieslagers en OCMW-raadsleden Linda Van Oeckel en Gille Verellen zorgen mee voor de continuïteit.
Met Filip Van den Broeck (voorzitter van UNIZO en de mobiliteitscommissie) en Guy Peeters (voorzitter van PWA en bibliotheekcommissie) staan sterke figuren uit de partij mee vooraan op de lijst.

> Verrassende nieuwkomers en jong talent

De partij doet haar imago als dynamische beweging volop eer aan door in totaal 8 jongeren (20’ers en 30’ers) op de lijst te plaatsen. Daarbij enkele nieuwe namen zoals Kobe Vercauteren (voormalig voorzitter jeugdraad), Sofie Rombouts (Chiro-leidster en voormalig kernlid jeugdhuis ’t Staminee), Sara Van Rooy (pas afgestudeerd als master meertalige communicatie) en Benny Van Hooghten (organisator van tal van evenementen voor het goede doel en ontwerper van een film over Vorselaar).

Met Eva Somers (voorheen werkzaam bij Senaat en nu de Europese Commissie), Annick Verswyvel (Sales account manager Benelux bij Griffith Laboratories) en Chris Van Opstal (bekend van o.a. bestuur en organisatie activiteiten KVLV) hebben ook enkele sterke vrouwen ACTIEV vervoegd.

De twee laatste nieuwe kandidaten, Guido Boeckmans (bekend van o.a. KWB en fotoclub) en Jos Bouly (bestuurslid Davidsfonds en gekend bij de jeugdploegen van voetbalclub OG Vorselaar) zorgen voor een frisse  ACTIEV-lijst.

> Toekomstplan 2020

ACTIEV werkte het voorbije jaar een ambitieus programma uit voor Vorselaar. Met meer dan 80 mensen werd een uitvoerig “TOEKOMSTPLAN VORSELAAR 2020” uitgeschreven. Dat wordt tijdens de komende weken aan de Vorselaarse inwoners voorgesteld.'

> De volledige lijst van ACTIEV
1. Lieven JANSSENS
2. Mizel GEBRUERS
3. Paul LAEREMANS
4. Linda VAN OECKEL
5. Guy PEETERS
6. Filip VAN DEN BROECK
7. Sara VAN ROOY
8. Kobe VERCAUTEREN
9. Chris VAN OPSTAL
10. Benny VAN HOOGHTEN
11. Sofie ROMBOUTS
12. Annick VERSWYVEL
13. Gille VERELLEN
14. Leslie OLIESLAGERS
15. Guido BOECKMANS
16. Eva SOMERS
17. Jos BOULY
18. Susy STOOP-CEULEMANS
19. Eddy STEIJNEN.

Bericht Actiev.

Foto : Lieven Janssens (links) bij de opening van de cafetaria De Dreef in 2011 / Nnieuws.