De buurtbewoners van een deel van de Olenseweg in Oosterwijk bergen hun zwarte vlaggen op. Het gevreesde benzinestation ter hoogte van huisnummer 269 komt er niet.

De zwarte vlaggen, die nu al een paar maanden de buurt rond huisnummer 269 aan de Olenseweg te Oosterwijk-Westerlo sieren, worden opgeborgen.

Op deze plaats wou de firma Gabriëls uit Aalst de woning slopen om er een tankstation te bouwen. De eerste aanvraag dateert van 2014. Zowel het schepencollege als de deputatie van de provincie Antwerpen weigerden toen de bouwvergunning.

Tegen die weigering ging de firma Gabriëls in beroep bij de Raad voor vergunningsbetwistingen (december 2014). Op 13 juni 2017 besliste deze raad om het beroep te verwerpen.

De buurt is natuurlijk blij met deze uitspraak. De bouw- en milieuvergunning zijn nu definitief geweigerd. Het beroep tegen we weigering van de milieuvergunning was eerder al door de minister verworpen.

Intussen vernamen we dat de deputatie van de provincie Antwerpen ook de nieuwe milieuvergunningsaanvraag heeft geweigerd.

De buurt hoopt nu dat de firma Gabriëls de plannen voor de bouw van een tankstation definitief stopzet.