De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft de voorgenomen fusie van Delhaize en Ahold goedgekeurd, op voorwaarde dat 13 winkels worden verkocht. De lijst van de betrokken winkels is nu bekend.

De betrokken winkels in de Kempen :

AD Delhaize Poederleeseweg, Lille en Albert Heijn Steenweg Op Gierle, Turnhout moeten verkocht worden.

Geen Delhaize-filialen

Het gaat om 8 Albert-Heijnwinkels en 5 aangesloten winkels van Delhaize (3 bestaande Proxy's en 2 bestaande AD Delhaize-winkels). Een beperkt aantal toekomstige projecten van Ahold en Delhaize zullen eveneens moeten worden afgestoten. Er zijn geen geïntegreerde winkels van Delhaize betrokken.

De winkels worden voor alle duidelijkheid verkocht, niet gesloten.

De huidige tewerkstellings- en de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers zullen in overeenstemming met de Belgische arbeidswetgeving worden gerespecteerd.

Wat de verkoop concreet betekent voor de betrokken Delhaize-ondernemers – die immers eigenaar zijn van hun handelsfonds – zal in de komende weken moeten worden uitgeklaard, vernemen we bij Delhaize.

Mededingingsprocedure in Europa nu afgerond

De betrokken winkels zullen verkocht moeten worden aan een koper die beschikt over de nodige financiële middelen en bewezen expertise, zodat deze winkels levensvatbare en actieve concurrenten kunnen blijven voor Ahold Delhaize en andere ondernemingen, stelt het persbericht.

Tot aan alle vereisten opgelegd door de BMA is voldaan, blijven de Belgische winkels van Albert Heijn en Delhaize afzonderlijk opereren. Met de goedkeuring door de BMA is de mededingingsprocedure in Europa nu afgerond. (retaildetail)