U bent hier

Adams Polendam Beerse verwelkomt Réveillon van Voka – KvK Kempen

Kempen regio | Vlaanderen
13.11.2017 - 09.01u
Door: Herman Gezelle

Afbreken om opnieuw op te bouwen. Vanuit die gedachte is Adams Polendam al 55 jaar lang actief in de bouwsector. Wat in 1962 als een familiebedrijf in grond- en loonwerken begon, is vandaag uitgegroeid tot een modern afbraak- en recyclagebedrijf. Doorgedreven investeringen en een duurzame focus op de toekomst liggen aan de basis.

Op 7 december draagt Adams Polendam die duurzame visie bovendien uit als gastheer van de Réveillon, het eindejaarsfeest van Voka Kempen.

Recyclage als bron voor de toekomst
Via een circulair en duurzaam verhaal wil Adams Polendam op termijn zoveel mogelijk grondstoffen besparen. "Zand en kiezel zijn eindige producten. Het is dan aan ons, als afvalverwerkend bedrijf, om oplossingen te zoeken en te vinden", zegt Stefaan Adams, medezaakvoerder van Adams Polendam.

"We werken actief mee aan bepaalde studieprojecten, omdat we beseffen hoe belangrijk recyclage als bron voor de toekomst is." Die visie van duurzaamheid wil het bedrijf blijven uitdragen.

De duurzame blik op de toekomst wordt bovendien door tal van investeringen op punt gehouden. Zo werden de betoncentrales in Beerse en Massenhoven vernieuwd en aangepast en zijn er recent 70 nieuwe containers aangekocht.

Continue investeringen in installaties en machines komen ook de omgeving ten goede. "Met een modern machinepark trachten we onder andere de geluidshinder en de verspreiding van fijn stof tot een minimum te herleiden. Ook ons wagenpark beantwoordt aan de huidige CO2-norm."

Réveillon
Op 7 december zet Adams Polendam de deuren van de hoofdzetel in Beerse open. Kempense ondernemers zijn er dan te gast op de Réveillon, het eindejaarsfeest van Voka Kempen dat dit jaar rond duurzaamheid draait.

"Adams Polendam toont ons als recyclagebedrijf de ideale weg richting toekomst", zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka Kempen. "Zij maken ruimte voor nieuwe projecten gebaseerd op het verleden. We willen ook het ondernemerschap die weg laten volgen door onze ervaringen te recycleren tot een nieuw idee, een nieuwe stap, een nieuwe kans."

Over Adams Polendam
Na grond- en sloopwerken verzamelt Adams Polendam bouw- en sloopafval, dat naar de eigen site wordt vervoerd. Het afval wordt er gebroken en op een snelle, vakkundige en milieuvriendelijke manier gerecycleerd.

Ook de afvalstromen van containers worden gecontroleerd op recyclebaar materiaal. Tot slot houdt het bedrijf zich bezig met de aan- en verkoop van nieuwe grondstoffen. Het circulaire verhaal maakt van Adams Polendam één aanspreekpunt voor de realisatie van projecten van A tot Z.

Naast de hoofdzetel in Beerse heeft Adams Polendam ook een vestiging in Massenhoven. Twee jaar geleden is de site in Geel er bijgekomen. Dankzij deze ideale driehoek weet Adams Polendam een kwaliteitsvolle dienstverlening voor een groot deel van de Kempen te bieden. (pp)

imageMeer nieuws

Stad Geel brengt kansarmoede in kaart

Stad Geel brengt kansarmoede in kaart
Geel | Neteland 20.02.2018 - 16.41u

Jupiler krijgt 5 maanden de naam "Belgium" als steun aan Rode Duivels op WK

 Jupiler krijgt 5 maanden de naam "Belgium" als steun aan Rode Duivels op WK
Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.02.2018 - 15.00u

Keerpunt: 'Sterke groei Kempense 50-plussers op de arbeidsmarkt'

Kempen regio | Neteland 20.02.2018 - 14.27u

VOC Neteland : jaarlijkse spaghettiavond

Herenthout | Neteland 20.02.2018 - 14.26u

Jobbeurs Thomas More en KUL op Geelse Campus : volzet

Geel | Neteland 20.02.2018 - 14.20u

Werken aan spoor : studenten zijn slachtoffer

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.02.2018 - 10.42u

Verkeersbord lacht ook naar wie te snel rijdt

Neteland | Nijlen regio 20.02.2018 - 10.40u

Uitreiking Molse Cultuurprijs op vrijdag 23 februari

Herentals | Neteland 20.02.2018 - 08.45u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto