Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adem - boeiende monoloog door Dr. Filiep Bataillie

Filiep Bataillie is hoofdarts van het Algemeen Ziekenhuis Herentals.   Tijdens de eerste corona golf raakte hij zelf besmet en werd patiënt op intensieve zorgen van datzelfde ziekenhuis. 

Filiep is tevens Zorgpersoonlijkeid van het Jaar in 2022.  

Hij schreef zijn ervaringen van zich af in een boek en een anderhalf uur durende monoloog, beide onder de titel ‘Adem’.

Aan de hand van een tijdlijn ontleedt Filiep de algehele initiële verwarring voor deze toen nog ongekende pandemie met een ontreddering van de zorg,  de zeer snelle  her-organisatie van een lokaal ziekenhuis , de totale inzet van zo vele zorgverleners.  Maar hij ontbloot ook heel eerlijk zijn eigen angsten en ontreddering,  zijn lastig herstel en diepe dankbaarheid.

Hoewel zeer persoonlijk, is zijn boodschap zeer herkenbaar.  Zijn verhaal zal voor velen van ons  dan ook antwoorden aanreiken en iedereen alleszins sterk beroeren.  

Filiep is een goede verteller en heeft zelf  acteer ervaring . Hij  bracht zijn  monoloog in een regie van Tom Pernet reeds een aantal maal in de herfst van 2021.  Met de opbrengst werden in een aantal gemeentes kunstwerken geplaatst als hulde aan alle mensen die door de Covid-crisis geraakt werden.

De eerste reeks voorstellingen was een groot succes en het onderwerp blijft helaas actueel.  Daarom wordt vanaf 3 december een tweede reeks voorstellingen gepland.  Veel mensen die de monoloog een eerste maal bijwoonden komen ook een tweede maal luisteren omdat de voorstelling van 90 minuten zonder pauze zo beklijvend is.

De opbrengst van de  nieuwe voorstellingen  ‘Adem’ en de verkoop van het gelijknamige boek is volledig ten gunste van Ispahan Palliatieve Thuiszorg. 

Data van de voorstellingen: 3, 4, 8, 10 en 11 december in theater per té Hulshout (Westmeerbeek).

Kaarten:   www.adem2020.be

Ispahan Palliatieve Thuiszorg Kempen

Adem - Filiep Bataillie - Boeken.cafe

Top Doktor Op de sofa met Seka: Vandaag met Filiep Bataillie - Boeken.cafe     

Deel dit artikel