U bent hier

ADR-ongeval Mol - Rampenplan opgeheven, geen gevaar voor volksgezondheid (gemeente) (4) - update

Mol
18.10.2019 - 16.59u
Door: Mark Jaspers

De toxische stoffen die zijn vrijgekomen bij het ongeval met ladingverlies van een ADR-vrachtwagen op de Zuiderring in Mol vrijdagochtend, hebben volgens luchtmetingen in de wijde omgeving nooit voor een gevaar voor de volksgezondheid gezorgd. Dat zegt de gemeente Mol.

De gemeentelijke fase van het rampenplan is opgeheven. Een tiental mensen die in de onmiddellijke omgeving van het ongeval kwamen, werd wel naar het ziekenhuis doorverwezen na klachten over lichte irritatie.

Een tankwagen met gechlorereerde solventen verloor bij een incident op de Zuiderring vrijdagochtend over een lengte van enkele honderden meters een deel van zijn lading.

Aangezien het om een giftige en brandbare stof gaat en er ook een toxische wolk was vrijgekomen, activeerde burgemeester Wim Caeyers (CD&V) op ad vies van de brandweer de gemeentelijke fase van het rampenplan.

Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden en binnen blijven en die boodschap werd ook verspreid naar enkele scholen. Vooral het gehucht Rauw kreeg ermee te maken, aangezien de wolk in die richting dreef.

"De luchtmetingen in de omgeving van het incident met de tankwagen op de N71 toonden aan dat het lek de volksgezondheid nooit in gevaar heeft gebracht", klinkt het vrijdagnamiddag bij de gemeente.

"Uit voorzorg blijft nog een kleine zone in Rauw afgesloten, met name de driehoek gevormd tussen Postelsesteenweg, Haagdoornstraat en Zuiderring."

De lekkende tankwagen moet ook nog worden verwijderd en het wegdek van de Zuiderring wordt nog volop gereinigd.

 Een tiental mensen, onder wie drie politieagenten, die dicht bij het ongeval kwamen, had na afloop klachten over lichte irritatie. Zij werden voor een medische controle naar het ziekenhuis doorverwezen. (Belga) Foto Nnieuws.

Update 21.10u

Tegen 21u vrijdagavond werd de Zuiderring weer vrijgegeven.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto