Minister van Sport Weyts heeft vanochtend met het Vlaamse sportveld samengezeten om te bekijken hoe de sector moet omgaan met de stijgende coronacijfers.

De Vlaamse sportsector vraagt alvast in een advies aan de Veiligheidsraad om alle sportwedstrijden, zowel bij profs als amateurs, zonder publiek te laten plaatsvinden.

Verschillende actoren van het Vlaamse sportveld hebben zich verenigd in een klankbordgroep, die de coronasituatie opvolgt.

De minister en de andere leden kwamen tot 3 belangrijke aanbevelingen:

Ten eerste mogen alle sportactiviteiten vanaf morgen/maandag alleen plaatsvinden achter gesloten deuren, zonder publiek en zowel voor profs als amateurs.

Alle organisatoren van indoorsportactiviteiten worden opgeroepen om zoveel mogelijk sportactiviteiten buiten te organiseren.

Er werd een draaiboek "code Oranje" uitgewerkt, dat op elk moment in werking gesteld kan worden.

Dit scenario omvat o.a. de stopzetting van alle sportactiviteiten indoor en outdoor met fysiek contact, afstandsregels tussen sporters onderling en tussen sporters en begeleiders (minimaal 1,5 meter) behalve voor kinderen tot en met 12 jaar, geen competitiesport waar fysiek contact niet vermeden kan worden enz.

De klankbordgroep zit wekelijks samen om de vinger aan de pols te houden en desgevallend snel te schakelen en extra maatregelen te nemen. (VRTNWS)  Foto Nnieuws.