Advocaat Dirk Heylen vervoegt het bekende Kantoor Benijts-Somers op de Lierseweg in Herentals.

'Dirk is advocaat sedert 1994. Hij was vennoot in het advocatenkantoor Mploy van 2005 tot 2021, en is actief op het vlak van arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht.

De toetreding van Dirk tot ons kantoor kadert in ons streven om de ondernemer in àlle facetten van het ondernemerschap te kunnen ondersteunen met gespecialiseerde kennis en op die manier een totaalpakket te kunnen aanbieden.

Dirk voert procedures voor de rechtbank en adviseert bedrijven en particulieren over alle juridische aspecten die samenhangen met tewerkstelling. Hij kan bogen op een jarenlange ervaring en brede kennis.

Hij is sedert 2001 docent arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht aan de AP Hogeschool te Antwerpen in de richting rechtspraktijk, afstudeerrichting "social law" en aan Thomas More te Geel. Hij was vrijwillig medewerker aan de KUL, faculteit rechten m.b.t. het werkcollege socialezekerheidsrecht (rechtsvragen werkloosheid).

Dirk was coach-lector in het internationaal Project IP FLEXEM aan de Mykolas Romerisuniversiteit van Vilnius. Hij was coach-lector in het internationaal Project IP WASPOLLS "Tracking New European Ways in Social Policy, Legal and Social Services" aan de universiteit van Porto.

Zijn publicatielijst is indrukwekkend en wordt nog verder uitgebreid. Momenteel werkt hij in zijn vrije tijd aan een boek over de rechtspositie van de arbeidsongeschikte werknemer en aan de achtste editie van zijn basishandboek "Arbeidsrecht toegepast" voor het hoger onderwijs.'