Een failissement blijft een ingrijpend gebeuren voor alle partijen.  Vrijdagmiddag organiseerde Advocatenkantoor Benijts-Somers uit Herentals een boeiende workshop 'Wanneer het failissementen regent.'  Curatoren Kristof Benijts en Philip Somers gaven in de kantoren van DECA Packaging voor 50 ondernemers en zelfstandigen een pak praktische tips & tricks om 'uw bedrijf (zo) droog (mogelijk) te houden'. 

Wat is de taak van een curator, en de details rond de nieuwe wetgeving die in aantocht is in het voorjaar 2017. Zeker te onthouden : laat onbetaalde facturen niet in de schuif liggen.

Kristof Benijts : 'Als curator maakt de advocaat o.a. een inventaris op van de goederen die eigendom zijn van de gefailleerde, nodigt hij alle schuldeisers uit om aangifte te doen van hun vordering, controleert hij alle schuldvorderingen op hun waarachtigheid, en int hij alle schuldvorderingen van de gefailleerde in.

De advocaat-curator onderzoekt ook de oorzaken van het faillissement, en stelt desnoods de verantwoordelijke personen aansprakelijk. 

Bedoeling is dat ons kantoor in de toekomst nog meer handige workshops gaat organiseren.'

Advocatenkantoor Benijts-Somers is gespecialiseerd in ondernemings- en familierecht. Contact : Lierseweg 273, 2200 Herentals, tel. 014-21 53 73, kristof.benijts@benijts-somers.be 

Advocaten Paul Benijts, Kristof Benijts, Philip Somers, Annarita Vorsters.

Guy Verellen / NNieuws.