Vanmiddag werd een nieuwe AED-toestel in (W)Onderwijs kOsh officieel ingehuldigd, in aanwezigheid van de bevoegde schepenen Jan Michielsen en Bart Michiels,  een afvaardiging van de ouderraad en Juf Sarah met de leerlingen van 3A.

'Het toestel is geplaatst op een voor iedereen toegankelijke plaats, aan de gevel van de school, zichtbaar vanop het Lantaarnpad', zegt adjunct-directeur Raf Stevens van (W)onderwijs.

'Op deze manier kunnen ook inwoners van Herentals, voorbijgangers en andere personen gebruik maken van het AED-toestel wanneer nodig.

In het kader van 'Herentals Hartveilig' wil de stad inzetten op een verhoogde beschikbaarheid van AED-toestellen in Herentals. Herentals wil een dus 'hartveilige' stad zijn en biedt hiervoor een subsidie aan wanneer scholen een AED-toestel plaatsen, om de aankoopkost te kunnen drukken.

Met het plaatsen van een extra AED-toestel in het centrum van Herentals wordt de onmiddellijke (school)omgeving opnieuw een beetje veiliger.

Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om iedereen te sensibiliseren. Daarom zal op regelmatige tijdstippen een opleiding 'reanimeren en defibrilleren' georganiseerd worden op school.

De leerlingen van de school maakten eveneens kennis met het nieuwe AED-toestel en gingen alvast creatief aan de slag.

Na een korte uitleg mochten de kinderen vertellen over het AED-toestel en toonden ze hun gemaakte tekeningen. Het waren ook enkele leerlingen van 3A die het toestel mochten onthullen.

En zo is Herentals weer een beetje Hart-veiliger.