U bent hier

Aedificas Foundation Awards voor Renotec (Geel), Durabrik, Besix en Aelectrics

Geel | Vlaanderen
12.12.2018 - 22.15u
Door: Mark Jaspers

De Aedificas Foundation, een initiatief van de Confederatie Bouw om bouwbedrijven aan te zetten tot het ondersteunen van wie het minder goed heeft in deze samenleving, heeft haar jaarlijkse awards woensdag uitgereikt aan Durabrik, Renotec, Besix en Aelectrics.

De vier winnaars krijgen elk 5.000 euro, die ze moeten aanwenden om hun project verder uit te bouwen.

Durabrik uit Drongen heeft vzw Toontjeshuis opgericht om inclusieve woonprojecten te ontwikkelen voor jongvolwassenen met een zorgbehoefte, zodat zij er levenslang kunnen wonen.

Medewerkers van Renotec uit Geel helpen vzw De Waaiburg voor bijzondere jeugdzorg, onder meer bij het aanleggen van de tuin en het buitenterras.

Besix uit Sint-Lambrechts-Woluwe ondersteunt vzw TADA (ToekomstATELIERdel'avenir), een zaterdagschool voor kwetsbare tieners. Medewerkers van Besix geven er vrijwillig bijlessen zodat de onontgonnen talenten van die tieners ontwikkeld kunnen worden. Verder verleent het bouwbedrijf ook financiële steun aan dit project.

Aelectrics uit Nazareth-Eke ten slotte helpt vzw Liaan, die hulp biedt aan kwetsbare jongeren, meestal kinderen geplaatst in opdracht van de jeugdrechter. Het bouwbedrijf zorgt voor financiële ondersteuning en biedt hulp bij de verbouwing van het bestaand gebouw en het optrekken van een nieuw gebouw.

De Confederatie Bouw richtte de Aedificas Foundation in 2011 op. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto